Mediterranean-Style Scrambled Eggs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mediterranean-Style Scrambled Eggs

Mediterranean-Style Scrambled Eggs

met aardappelpartjes, mesclunsalade en tomaat

Roerei als avondeten? Ja, zeker! Deze vitaminebom is een heerlijke basis voor elke maaltijd.

Labels:
Extra groente
Familie
Veggie
Allergenen :
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

1.5 stuk(s)

Tomaat

¼ bosje(s)

Bosui

20 gram

Mesclun

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

50 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

250 gram

Ovenaardappelparten

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ tl

Wittewijnazijn

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3099 kJ
Energie (kcal)741 kcal
Vetten47 g
waarvan verzadigd17.7 g
Koolhydraten47.1 g
waarvan suikers8.5 g
Vezels8.4 g
Eiwitten31.2 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Wok of hapjespan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Kom
Hapjespan

Instructies

Aardappelen bakken
1

Schil de aardappelen of was grondig en snijd in partjes. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 35 minuten. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
2

Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie en de wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de komkommer, de mesclun, de helft van de witte kaas en de helft van de tomaat toe.

Roerei maken
3

Kluts ondertussen de eieren met een vork in een kom en breng op smaak met peper en zout. Giet het eimengsel in de koekenpan met tomaat, voeg de overige witte kaas toe en laat het ei al roerend stollen.

Weetje: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Van deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium. Naast ei is ook vette vis rijk aan vitamine D.

Serveren
4

Verdeel het roerei over de borden en serveer met de gebakken aardappelen, de mayonaise en de salade.