Ravigote komt van het Franse werkwoord ravigoter - opwekken, verkwikken. Precies deze eigenschap maakt dit verfrissende sausje zo geschikt voor bij vis.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Krieltjes
½ stuk(s)
Courgette
1 stuk(s)
Tomaat
1 stuk(s)
Meerzadenvisschnitzel
20 gram
Slamix van veldsla, rucola en frisée
30 gram
Ravigotesaus
(Bevat Mosterd, Eieren)
½ el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
½ el
Zwarte balsamicoazijn
1 el
Olijfolie
½ el
Extra vierge olijfolie
Was de krieltjes en snijd doormidden. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de krieltjes, afgedekt, 25 – 30 minuten. Schep regelmatig om, haal na 20 minuten het deksel van de pan en bestrooi met peper en zout.
Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de courgette 3 - 4 minuten, of tot de courgette gaar zijn. Haal de courgette uit de pan en laat afkoelen.
Tip: Heb je een grillpan? Dan kun je de courgette ook grillen in plaats van bakken. Zo krijg je mooie streepjes op de courgette.
Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan van de courgette op middelhoog vuur. Bak de meerzaden visschnitzel 3 minuten per kant.
Meng de tomaat, slamix en courgette in de saladekom met de dressing.
Tip: Zorg dat de courgette is afgekoeld voordat je het toevoegt aan de saladekom.
Verdeel de krieltjes en de visschnitzel over de borden. Serveer met de salade en de ravigotesaus.