Meerzaden visschnitzel met gebakken krieltjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Meerzaden visschnitzel met gebakken krieltjes

Meerzaden visschnitzel met gebakken krieltjes

met ravigotesaus en frisse salade van courgette en tomaat

Ravigote komt van het Franse werkwoord ravigoter - opwekken, verkwikken. Precies deze eigenschap maakt dit verfrissende sausje zo geschikt voor bij vis.

Allergenen :
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Meerzadenvisschnitzel

20 gram

Slamix van veldsla, rucola en frisée

30 gram

Ravigotesaus

(Bevat Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)734 kcal
Energie (kJ)3072 kJ
Vetten40 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers11 g
Vezels7.1 g
Eiwitten17 g
Zout1 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Krieltjes bakken
1

Was de krieltjes en snijd doormidden. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de krieltjes, afgedekt, 25 – 30 minuten. Schep regelmatig om, haal na 20 minuten het deksel van de pan en bestrooi met peper en zout.

Courgette bakken
2

Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de courgette 3 - 4 minuten, of tot de courgette gaar zijn. Haal de courgette uit de pan en laat afkoelen.

Tip: Heb je een grillpan? Dan kun je de courgette ook grillen in plaats van bakken. Zo krijg je mooie streepjes op de courgette.

Snijden
3

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout.

Visschnitzel bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan van de courgette op middelhoog vuur. Bak de meerzaden visschnitzel 3 minuten per kant.

Salade maken
5

Meng de tomaat, slamix en courgette in de saladekom met de dressing.

Tip: Zorg dat de courgette is afgekoeld voordat je het toevoegt aan de saladekom.

Serveren
6

Verdeel de krieltjes en de visschnitzel over de borden. Serveer met de salade en de ravigotesaus.