Mexicaans gekruide kippendijfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexicaans gekruide kippendijfilet

Mexicaans gekruide kippendijfilet

met gepofte paprika, rijst en feta

De kruiden die dit gerecht kleur geven zijn gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - samen maken ze er een feestelijke maaltijd van!

Labels:
Familie
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1.5 stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Kippendijfilet

⅔ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ stuk(s)

Citroen

75 gram

Witte langgraanrijst

2.5 gram

Verse bladpeterselie

25 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Amandelschaafsel

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

0.17 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)756 kcal
Energie (kJ)3163 kJ
Vetten37 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers9 g
Vezels9.4 g
Eiwitten33 g
Zout2 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Kom
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Paprika roosteren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid een bouillon van per persoon: 175 ml water en 1/6 bouillonblokje. Snijd ondertussen de paprika in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Rooster de paprika 20 – 25 minuten.

Tip: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Kip marineren
2

Meng ondertussen in een kom de kippendijfilet met de helft van de Mexicaanse kruiden en 1/2 el olijfolie per persoon.

Kip bakken
3

Verhit de overige olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de kip 2 minuten aan elke kant. Haal uit de pan. Pers ondertussen de citroen.

Koken
4

Voeg de rijst, de bouillon, de overige Mexicaanse kruiden en 2 tl citroensap per persoon toe aan de hapjespan. Roer goed door en leg de kip in de rijst. Laat, afgedekt, 20 – 25 minuten garen op middellaag vuur, of tot de rijst beetgaar is. Roer regelmatig door.

Tip: Voeg eventueel meer kokend water toe als de rijst te snel droogkookt.

Toppings bereiden
5

Snijd ondertussen de verse bladpeterselie fijn. Verkruimel de feta. Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin.

Serveren
6

Serveer de kippendij met de rijst en de gepofte paprika's. Garneer met de bladpeterselie, de feta en het amandelschaafsel.