Mexicaanse shakshuka met tortillachips
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexicaanse shakshuka met tortillachips

Mexicaanse shakshuka met tortillachips

Met feta en koriander

Shakshuka is in rap tempo de wereld aan het veroveren. Het gerecht, dat in de basis bestaat uit in tomatensaus gepocheerde eieren, wordt in het Midden-Oosten en in Noord-Afrika als ontbijt, lunch of diner gegeten. Wij zijn gek op variëren en geven deze favoriet een Mexicaanse twist met tortillachips.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ blik(ken)

Cannellinibonen

½ stuk(s)

Rode paprika

1 stuk(s)

Tomaat

1.5 tl

Mexicaanse kruiden

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met ui

3 bosje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

20 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

2 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat Gluten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3732 kJ
Energie (kcal)892 kcal
Vetten38 g
waarvan verzadigd12.8 g
Koolhydraten95 g
waarvan suikers12.2 g
Vezels14 g
Eiwitten37 g
Zout4 g

Benodigdheden

Snijplank
Fruitmesje
Oven
Zeef
Hapjespan met deksel
Bakpapier
Bakplaat

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Laat de cannellinibonen uitlekken in een zeef. Verwijder de zaadlijst van de paprika en snijd de tomaat en paprika in blokjes van ongeveer 1 cm.

Shakshuka maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak 1 tl Mexicaanse kruidenmix per persoon gedurende 1/2 minuut op middelhoog vuur. Doe de tomaat, paprika, tomatenblokjes en de cannellinibonen bij de kruiden in de hapjespan. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan, roer goed door en laat, afgedekt, 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

Toppings klaarmaken
3

Snijd ondertussen de koriander grof en verkruimel de feta.

Eieren toevoegen
4

Maak ruimte in de hapjespan voor de eieren en breek de eieren hierin. Dek de pan af en laat de eieren 8 – 10 minuten stollen. Haal de laatste 4 minuten het deksel van de pan en zet het vuur hoger om overtollig vocht te laten verdampen.

Tortillachips maken
5

Snijd ondertussen de tortilla's in pizzapunten, zodat je grote tortillachips krijgt. Besprenkel ze met de overige olijfolie en Mexicaanse kruidenmix en breng ze op smaak met peper en zout. Verdeel de tortillachips over een bakplaat met bakpapier en bak 4 – 5 minuten in de oven.

Serveren
6

Serveer de shakshuka in de pan en garneer met de feta en koriander. Serveer de tortillachips ernaast om mee te dippen.