Shakshuka is in rap tempo de wereld aan het veroveren. Het gerecht, dat in de basis bestaat uit in tomatensaus gepocheerde eieren, wordt in het Midden-Oosten en in Noord-Afrika als ontbijt, lunch of diner gegeten. Wij zijn gek op variëren en geven deze favoriet een Mexicaanse twist met tortillachips.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ blik(ken)
Cannellinibonen
½ stuk(s)
Rode paprika
1 stuk(s)
Tomaat
1.5 tl
Mexicaanse kruiden
½ pak(ken)
Tomatenblokjes met ui
3 bosje(s)
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
20 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
2 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
2 stuk(s)
Witte tortilla
(Bevat Gluten)
1 el
Olijfolie
¼ stuk(s)
Groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Laat de cannellinibonen uitlekken in een zeef. Verwijder de zaadlijst van de paprika en snijd de tomaat en paprika in blokjes van ongeveer 1 cm.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak 1 tl Mexicaanse kruidenmix per persoon gedurende 1/2 minuut op middelhoog vuur. Doe de tomaat, paprika, tomatenblokjes en de cannellinibonen bij de kruiden in de hapjespan. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan, roer goed door en laat, afgedekt, 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de koriander grof en verkruimel de feta.
Maak ruimte in de hapjespan voor de eieren en breek de eieren hierin. Dek de pan af en laat de eieren 8 – 10 minuten stollen. Haal de laatste 4 minuten het deksel van de pan en zet het vuur hoger om overtollig vocht te laten verdampen.
Snijd ondertussen de tortilla's in pizzapunten, zodat je grote tortillachips krijgt. Besprenkel ze met de overige olijfolie en Mexicaanse kruidenmix en breng ze op smaak met peper en zout. Verdeel de tortillachips over een bakplaat met bakpapier en bak 4 – 5 minuten in de oven.
Serveer de shakshuka in de pan en garneer met de feta en koriander. Serveer de tortillachips ernaast om mee te dippen.