In steeds meer steden duiken er hippe taquerias of tacorestaurants op. Taco’s zijn schelpen gemaakt van maïsmeel. Jij maakt deze hippe hap dit keer gewoon zelf! Je vult de taco’s met pittig gebakken gehakt, groenten en bonen en garneert ze met met cheddar.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
¼ stuk(s)
Groene peper
½ stuk(s)
Groene paprika
1 stuk(s)
Tomaat
110 gram
Rundergehakt met Mexicaanse kruiden
½ blik(ken)
Tomatenpuree
½ blik(ken)
Kidneybonen
3 stuk(s)
Tacoschelpen
25 gram
Geraspte cheddar
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Zonnebloemolie
1 el
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en snijd de groene peper fijn. Verwijder de zaadlijsten van de groene paprika en snijd de paprika klein. Snijd de tomaat in blokjes.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak het rundergehakt 3 minuten los op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de ui, groene peper, paprika en de helft van de tomatenpuree toe.
Laat de kidneybonen uitlekken en bewaar het vocht. Voeg de tomaat, kidneybonen en zwarte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes koken op middellaag vuur. Breng op smaak met peper en zout. Mocht je de saus nog te nat vinden, kook dan nog 2 - 3 minuten zonder deksel om het vocht te laten verdampen.
Meng ondertussen in een steelpan de overige tomatenpuree met het vocht van de kidneybonen en 2 el water per persoon tot een saus. Breng kort aan de kook en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel vervolgens de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier en verwarm 5 minuten in de oven.
Verdeel de taco’s over de borden en vul met het gehaktmengsel. Serveer met de saus en garneer met de geraspte cheddar.