Maak een culinaire reis naar Mexico - het is tijd voor een taco-fiesta! Met een avocado vol gezonde vetten en zoute feta maak jij een smeuïge en frisse vulling. Maak er een echt feestje van: zet alles in aparte bakjes op tafel. Zo kan iedereen zelf een perfecte taco samenstellen met óf zonder koriander.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Maiskolf
1 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Avocado
25 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
3 stuk(s)
Tacoschelpen
1 tl
Mexicaanse kruiden
100 gram
Rundergehakt
2.5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de maiskolf rechtop en snijd de maiskorrels van de kolf af. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de maiskorrels met een snuf zout 4 – 6 minuten. Voeg daarna toe aan een kom.
Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg de avocadoblokjes toe aan een maatbeker. Snijd de tomaat in kleine blokjes en meng met de maiskorrels.
Verkruimel 2/3 van de feta boven de maatbeker met avocadoblokjes. Voeg 2 el water per persoon toe en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier en verwarm 5 minuten in de oven.
Verhit in dezelfde koekenpan 1/2 el zonnebloemolie per persoon op middelhoog vuur. Bak de Mexicaanse kruiden een halve minuut en voeg daarna het rundergehakt toe. Bak het rundergehakt in 3 – 6 minuten los. Snijd ondertussen de koriander, inclusief de steeltjes, grof.
Vul de tacoschelpen met het gehakt. Verdeel vervolgens de tomatenblokjes en maiskorrels over het gehakt. Schep een lepel van de avocado-fetasaus bovenop en garneer met de koriander en de overige feta.