Mexicaanse tostada met kip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Mexicaanse tostada met kip

met een frisse salade van maïs en tomaat

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Tomaat

140 gram

Mais in blik

⅓ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

100 gram

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

200 gram

Passata

3 stuk(s)

Witte tortilla

50 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

¼ stuk(s)

Limoen

50 gram

Ijsbergsla, gesneden

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)505 kcal
Energie (kJ)2114 kJ
Vetten32.1 g
waarvan verzadigd12.3 g
Koolhydraten22 g
waarvan suikers12.1 g
Vezels5.2 g
Eiwitten31.4 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Koekenpan
Ovenrooster met bakpapier
Kom

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de pruimtomaat in blokjes.
  • Giet de maïs af.
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak 1 tl Mexicaanse kruiden per persoon 1 minuut, voeg het kipgehakt toe en bak in 3 minuten los.
  • Voeg de passata, de helft van de maïs en de helft van de pruimtomaat toe en laat 4 - 5 minuten pruttelen.
  • Verspreid ondertussen de tortillas over een ovenrooster met bakpapier en bak 2-3 minuten in de oven.
3
  • Verspreid de kip-tomatensaus over de gebakken tortillas en bestrooi met de cheddar.
  • Bak nog 4 - 5 minuten in de oven zodat de kaas smelt.
  • Snijd ondertussen de limoen in partjes en snijd de bladpeterselie fijn.
4
  • Meng de ijsbergsla, overige maïs en overige tomaat en helft van de peterselie in een saladekom.
  • Meng met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, peper, zout en knijp er een limoenpartje per persoon over uit.
  • Serveer de tostadas met de overige limoen en garneer met de overige peterselie.