Halloumi is een Cyperse kaas met een hoog smeltpunt - dat maakt deze kaas zo geschikt om te grillen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
85 gram
Witte langgraanrijst
1 stuk(s)
Knoflookteen
65 gram
Halloumi
(Bevat Melk (inclusief lactose))
65 gram
Champignons
½ stuk(s)
Citroen
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
1 stuk(s)
Rode puntpaprika
5 gram
Verse bladpeterselie en koriander
25 gram
Biologische volle yoghurt
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
1 el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
½ el
Extra vierge olijfolie
Halveer de ui. Snipper de ene helft fijn en snijd de andere helft in ringen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel. Fruit de gesnipperde ui 2 - 3 minuten. Voeg de rijst toe en bak deze 2 minuten mee met de ui. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de rijst en voeg ruim water toe. Kook de rijst 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Pers de knoflook. Dep de halloumi droog met keukenpapier en snijd in blokjes van 1 - 2 cm. Snijd de champignons in kwarten. Pers de citroen uit. Verwijder de zaadlijst van de puntpaprika en snijd in dunne reepjes. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 3 - 4 minuten. Voeg de Midden-Oosterse kruiden, puntpaprika en champignons toe en bak 6 - 8 minuten mee. Besprenkel met 1 tl citroensap per persoon en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de verse kruiden fijn. Meng in een kom de helft van de verse kruiden met de yoghurt en per persoon: 1tl citroensap en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Verhit vervolgens een koekenpan, zonder bakvet, op middelhoog vuur. Bak de halloumi in 3 - 4 minuten rondom krokant.
Tip: Bak de halloumi pas als de rest van het gerecht klaar is en serveer de halloumi direct na het bakken. Dan is hij op z'n best: lekker mals en krokant!
Verdeel de rijst over de borden en schep de groenten erbovenop. Leg de halloumi op de groenten. Garneer met de yoghurtsaus en de overige verse kruiden.