Midden-Oosters stoofje met Brandt & Levie worst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Midden-Oosters stoofje met Brandt & Levie worst

Midden-Oosters stoofje met Brandt & Levie worst

met parelcouscous en rozijnen

Wij houden van Brandt & Levie worst, zoals zij van hun varkens houden: met liefde, respect en vooral veel smaak.

Labels:
Familie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Amandelnoten
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Ui

⅓ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

75 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

1 stuk(s)

Tomaat

10 gram

Rozijnen

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

5 gram

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Gezouten amandelen

(Bevat Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Varkensworst met majoraan en knoflook

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Olijfolie

200 ml

Zoutarme kippenbouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4013 kJ
Energie (kcal)959 kcal
Vetten56.5 g
waarvan verzadigd20.9 g
Koolhydraten75.1 g
waarvan suikers15.8 g
Vezels7.9 g
Eiwitten32.9 g
Zout3.5 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Koekenpan met deksel

Instructies

Groenten snijden
1

Bereid de bouillon (zie Tip). Snijd de paprika in reepjes. Snipper de ui. Verwarm 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg 1 tl Midden-Oosterse kruiden per persoon toe en bak 30 seconden, of tot de kruiden beginnen te geuren. Voeg de ui en paprika toe en bak 3 – 4 minuten.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan per persoon: 150 ml kippenbouillon met 50 ml kokend water of gebruik natriumarme bouillon. Je kunt ook de helft van de witte kaas gebruiken. 

Parelcouscous koken
2

Voeg 1/2 el olijfolie per persoon en de parelcouscous toe aan de hapjespan met de paprika en bak 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de parelcouscous, afgedekt, in ongeveer 12 – 14 minuten gaar (zie Tip). Roer daarna de korrels los, giet af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Voeg eventueel meer kokend water toe als de parelcouscous te snel droogkookt.

Tomaat toevoegen
3

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Voeg de tomatenblokjes en de rozijnen de laatste 4 – 6 minuten toe aan de parelcouscous.

Worst bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de worst in 2 – 3 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 8 – 10 minuten op middelhoog vuur. Keer regelmatig om.

Garnering snijden
5

Snijd de witte kaas in kleine blokjes. Ris de muntblaadjes van de takjes en snijd fijn. Hak de amandelen grof.

Serveren
6

Verdeel de parelcouscous over de borden en leg de worst erop. Garneer met de witte kaas, de amandelen en de verse munt.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt onder andere het lichaam om ijzer beter uit voeding op te nemen.