Midden-Oosterse wraps met gemengd gehakt en groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Midden-Oosterse wraps met gemengd gehakt en groenten

met sinaasappel en sumak

Allergenen :
Tarwe
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat Tarwe)

½ zakje(s)

Za'atar

(Bevat Sesamzaad)

50 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1.5 tl

Sumak

100 gram

Gemengd gekruid gehakt

(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Handsinaasappel

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

½ stuk(s)

Groene puntpaprika

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3250 kJ
Energie (kcal)777 kcal
Vetten44.3 g
waarvan verzadigd14.5 g
Koolhydraten62.6 g
waarvan suikers15.5 g
Vezels9.2 g
Eiwitten30.6 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Kom
Hapjespan of grote koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de ui in halve ringen. Snijd de groene puntpaprika in dunne ringen.
  • Snijd ondertussen de helft van de sinaasappel in kleine blokjes en pers de andere helft uit.
  • Snijd de verse kruiden fijn.
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote koekenpan met deksel op middelhoog vuur. 
  • Voeg de ui, groene puntpaprika en Midden-Oosterse kruiden toe en bak 3 minuten.
  • Meng in een kom de roomkaas met 2/3 van de sumak-kruiden en 1 1/2 el sinaasappelsap per persoon.
  • Voeg vervolgens het gehakt toe aan de koekenpan en bak 3 - 5 minuten mee. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout en houdt afgedekt warm tot serveren.
3
  • Meng ondertussen in een kleine kom per persoon: 1 el water met 1/2 el olijfolie.
  • Besmeer 2 tortilla's per persoon aan één kant met een beetje van olijfolie-water mengsel en sprenkel er wat za'atar erover.
  • Leg de tortilla's met de ingesmeerde kant omlaag op een bakplaat met bakpapier. Bak de tortilla's 3 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes. Meng in een kom de tomaat en de sinaasappel met extra vierge olijfolie, peper en zout naar smaak.

Weetje: Wist je dat tomaten rijk zijn aan het antioxidant lycopeen? Antioxidanten beschermen onze cellen en organen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen afkomstig van bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.

4
  • Verdeel de roomkaas over de tortilla's en smeer uit. 
  • Verdeel de warme groenten met het gehakt erover. 
  • Verdeel de tomaat-sinaassalsa erover en garneer met de verse kruiden en de overige sumak.
  • Besprenkel eventueel met honing naar smaak en rol op tot een wrap.