Za'atar wraps met gemengd gehakt en verse kruiden
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Za'atar wraps met gemengd gehakt en verse kruiden

Za'atar wraps met gemengd gehakt en verse kruiden

met sinaasappelroomkaas, frisse salsa en sumak

Nieuw ingrediënt in je box! De groene puntpaprika is een zoete, knapperige groente met een subtiele smaak. Lekker rauw of voor op de grill.

Labels:
Nieuw ingrediënt
Allergenen :
Tarwe
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

½ zakje(s)

Za'atar

(Bevat Sesamzaad)

50 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1.5 tl

Sumak

100 gram

Gemengd gekruid gehakt

(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Handsinaasappel

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Groene puntpaprika

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Water

naar smaak

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3241 kJ
Energie (kcal)775 kcal
Vetten43.9 g
waarvan verzadigd14.5 g
Koolhydraten63.2 g
waarvan suikers15.9 g
Vezels9.1 g
Eiwitten30.6 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Kom
Hapjespan of grote koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de ui in halve ringen. Snijd de paprika in dunne ringen. Snijd de tomaat in blokjes.
  • Pers de helft van de sinaasappel uit en snijd de rest in blokjes. Snijd de verse kruiden fijn.
  • Meng in een kom de tomaat met de sinaasappelblokjes en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.
Vlees bakken
2
  • Verhit de helft van de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui met de paprika en de Midden-Oosterse kruiden 3 minuten.
  • Voeg het gehakt toe aan de groenten en bak nog 3 - 5 minuten, proef en breng op smaak met peper en zout.
  • Houd afgedekt warm tot serveren.
Mengen
3
  • Meng in een kleine kom het water met de overige olijfolie. Smeer dit over één kant van de tortilla's en bestrooi met de za'atar.
  • Leg de tortilla's op een bakplaat met bakpapier en bak 3 minuten in de oven.
  • Meng ondertussen in een kom de roomkaas met 2/3 van de sumak en 1/2 el sinaasappelsap per persoon.
Serveren
4
  • Besmeer de lege kant van de tortilla's met de roomkaas.
  • Beleg met de groenten en het gehakt. Beleg vervolgens met de tomaten-sinaasappelsalsa.
  • Garneer met de verse kruiden en de overige sumak.
  • Besprenkel met honing naar smaak en vouw de tortilla's dicht.