Mini-hamburgers met spekreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mini-hamburgers met spekreepjes

Mini-hamburgers met spekreepjes

met broccoli in cheesy kerriesaus, bieslook en aardappelpartjes

Receptontwikkelaar Sarah: "Ik heb me voor dit AGV'tje laten inspireren door de bekende bloemkool met kaassaus, een klassieker die bij ons vroeger regelmatig op tafel stond. De bloemkool is ingeruild voor broccoli, zo is er wat meer kleur op het bord. Je brengt de aardappeltjes op smaak met kerriekruiden om deze een extra kick te geven."

Labels:
Familie
Allergenen :
Eieren
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Selderij
Mosterd
Gluten
Haver

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Kleine half-om-half burger

(Bevat Eieren, Tarwe Kan bevatten Soja, Mosterd, Selderij)

200 gram

Aardappelen

2.5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

180 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Ui

25 gram

Spekreepjes

75 ml

Oatly kookhaver bio

(Bevat Gluten, Haver)

4 ml

Olijfolie met truffelaroma

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3994 kJ
Energie (kcal)954 kcal
Vetten66.4 g
waarvan verzadigd21.4 g
Koolhydraten48.9 g
waarvan suikers7.3 g
Vezels14.6 g
Eiwitten38.2 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Pan
Koekenpan

Instructies

Aardappelpartjes bakken
1
  • Was de aardappelen en snijd in partjes. Voeg de aardappelpartjes en de aangegeven hoeveelheid water toe aan een hapjespan.
  • Dek de pan af en kook 12 - 14 minuten op middelhoog vuur.
  • Giet af indien nodig. Voeg de olijfolie toe en bak 3 - 4 minuten op middelhoog vuur.
  • Roer de helft van het kerriepoeder door de aardappelen en breng op smaak met peper en zout.
Broccoli koken
2
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spekreepjes en de burgers 4 - 6 minuten. Keer de burgers halverwege. Breng op smaak met peper en zout.
  • Breng ondertussen ruim gezouten water aan de kook in een pan. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
  • Kook de broccoli 5 - 7 minuten, giet af en breng op smaak met peper en zout. Zet apart tot serveren.
  • Snipper de ui.
Saus maken
3
  • Haal de burgers en de spekreepjes uit de pan en bewaar apart. Bak in dezelfde pan de ui 2 - 3 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de Oatly kookhaver en de overige kerriepoeder toe en breng aan de kook.
  • Zet het vuur middelhoog en roer de kaas door de kookhaver. Laat de kaas smelten en zet dan het vuur uit. 
  • Voeg geleidelijk water toe, tot de saus de gewenste dikte heeft bereikt en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd of knip de bieslook fijn.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de truffelolie.
  • Verdeel de aardappelpartjes, broccoli, spekreepjes en burgers over de borden.
  • Giet de cheesy kerriesaus over de broccoli.
  • Garneer met de bieslook en serveer met de truffelmayonaise.