Hamburger met spekreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hamburger met spekreepjes

Hamburger met spekreepjes

met broccoli in cheesy kerriesaus, bieslook en aardappelpartjes

Receptontwikkelaar Sarah: "Ik heb me voor dit AGV'tje laten inspireren door de bekende bloemkool met kaassaus, een klassieker die bij ons vroeger regelmatig op tafel stond. De bloemkool is ingeruild voor broccoli, zo is er wat meer kleur op het bord. Je brengt de aardappeltjes op smaak met kerriekruiden om deze een extra kick te geven."

Labels:
Familie
Allergenen :
Eieren
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Selderij
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Half-om-half hamburger

(Bevat Eieren, Tarwe Kan bevatten Selderij, Soja, Mosterd)

200 gram

Aardappelen

180 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Ui

25 gram

Spekreepjes

75 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3687 kJ
Energie (kcal)881 kcal
Vetten57.9 g
waarvan verzadigd27 g
Koolhydraten48.3 g
waarvan suikers7.8 g
Vezels13.9 g
Eiwitten39.6 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Pan
Koekenpan

Instructies

Aardappelpartjes bakken
1
  • Was de aardappelen en snijd in partjes. Zet de aardappelpartjes onder water in een hapjespan.
  • Dek de pan af en kook 12 - 14 minuten op middelhoog vuur.
  • Giet af indien nodig. Voeg de olijfolie toe en bak 3 - 4 minuten op middelhoog vuur.
  • Roer de helft van het kerriepoeder door de aardappelen en breng op smaak met peper en zout.
Broccoli koken
2
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spekreepjes en de burger 4 - 6 minuten. Keer de burger halverwege om. Breng op smaak met peper en zout.
  • Breng ondertussen ruim gezouten water aan de kook in een pan. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
  • Kook de broccoli 5 - 7 minuten, giet af en breng op smaak met peper en zout. Zet apart tot serveren.
  • Snipper de ui.
Saus maken
3
  • Haal de burger en de spekreepjes uit de pan en bewaar apart. Bak in dezelfde pan de ui 2 - 3 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de kookroom en het overige kerriepoeder toe en breng aan de kook.
  • Verlaag het vuur naar middelmatig en roer de kaas erdoor. Laat de kaas smelten en zet dan het vuur uit. 
  • Voeg geleidelijk water toe, tot de saus de gewenste dikte heeft bereikt en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd of knip de bieslook fijn.
  • Verdeel de aardappelpartjes, broccoli, spekreepjes en burger over de borden.
  • Giet de cheesy kerriesaus over de broccoli.
  • Garneer met de bieslook en serveer met mayonaise naar smaak.