In dit recept gebruik je de volkoren variant van couscous. Deze bevat voldoende graanvezel en heeft daardoor gezondheidsvoordelen! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Rode puntpaprika
½ stuk(s)
Courgette
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
2.5 gram
Verse bladpeterselie
1 stuk(s)
Knoflookteen
25 gram
Biologische zure room
20 gram
Volkoren couscous
1 stuk(s)
Kipfilet met mediterrane kruiden
½ stuk(s)
Ui
2 stuk(s)
Mini-hamburgerbol
naar smaak
Extra vierge olijfolie
¼ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
½ el
[Plantaardige] roomboter
½ tl
Honing [of plantaardig alternatief]
45 ml
Zoutarme groentebouillon
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode puntpaprika in ringen en de courgette in plakken van 1/2 cm dik. Meng in een kom de rode puntpaprika met de courgette en per persoon: 1/4 el olijfolie, 1 1/2 tl Midden-Oosterse kruidenmix, peper en zout. Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 minuten in de oven.
Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de zure room met de bladpeterselie en 1/4 knoflookteen per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bereid 45 ml groentebouillon per persoon. Weeg de volkoren couscous af. Meng de couscous met de bouillon in een saladekom en laat, afgedekt, 10 minuten staan. Roer de couscous los met een vork en breng op smaak met peper en zout.
Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel en bak de kipfilet 2 minuten op hoog vuur rondom aan. Breng op smaak met peper en zout. Zet daarna het vuur iets lager, dek de pan af en bak de kipfilet in 8 minuten gaar. Haal de kip uit de koekenpan en laat rusten onder aluminiumfolie.
Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit in dezelfde koekenpan van de kip 1/4 el roomboter per persoon. Voeg de rode ui en de overige knoflook toe en bak 5 minuten. Voeg 1/2 tl honing per persoon toe en verwarm nog 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Besmeer de onder- en bovenkant van de broodjes met een beetje knoflooksaus. Houd wat over om de couscoussalade te garneren. Snijd de kipfilet doormidden, leg de kipfilet op de onderkant van elk broodje en beleg met een paar rode puntpaprikaringen en courgetteplakken. Garneer met de zoete rode ui. Meng de rest van de gegrilde groenten door de volkoren couscous.
Verdeel de belegde broodjes over de borden. Serveer de volkoren couscoussalade erbij. Garneer de salade met de overige zoete rode ui, knoflooksaus en extra vierge olijfolie naar smaak.
Tip: Volkoren couscous bevat in vergelijking met witte couscous 5 keer zoveel vitamine B2 en 3 keer zoveel vitamine E.