Mini-pitabroodjes met tonijnsalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mini-pitabroodjes met tonijnsalade

Mini-pitabroodjes met tonijnsalade

Met zoete bospeen en kokos

Vandaag maak je een tonijnsalade met de oosterse smaken van limoen, rode peper en kokosrasp. Een combinatie die verrassend lekker is! Door de bospeen in de oven te roosteren krijgt deze een zoete smaak die goed past bij het frisse van de limoen. Je maakt het gerecht af met knapperige hazelnoten.

Labels:
Chef's Choice
Familie
Allergenen :
Vis
Noten
Melk (inclusief lactose)
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Peen

½ stuk(s)

Rode ui

¼ stuk(s)

Rode peper

¼ stuk(s)

Limoen

1 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(Bevat Vis)

15 gram

Hazelnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)

10 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

50 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

3 stuk(s)

Mini-pitabroodjes

(Bevat Gluten)

Zelf toevoegen

½ tl

Mosterd

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3678 kJ
Energie (kcal)879 kcal
Vetten50 g
waarvan verzadigd18.2 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers16.4 g
Vezels12 g
Eiwitten27 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Rasp
Zeef
Kom
Bakpapier
Bakplaat

Instructies

Bospeen koken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de bospeen. Verwijder het loof van de bospeen, maar laat een klein stukje groen zitten. Snijd grote bospenen in de lengte in kwarten en kleine doormidden. Kook de bospeen, afgedekt, 5 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.

Snijden en uitlekken
2

Snipper ondertussen de rode ui heel fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Was de limoen grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit. Bewaar apart. Laat de tonijn uitlekken. Hak de hazelnoten grof.

Tonijnsalade maken
3

Meng in een kom de rode peper, tonijn, kokosrasp, ½ tl limoenrasp per persoon, ½ el limoensap per persoon en ⅓ van de rode ui. Meng vervolgens met de zure room, mosterd en extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Bospeen en ui roosteren
4

Verdeel de bospeen en de overige rode ui over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 15 minuten in de oven.

Pita's verwarmen
5

Besprenkel de pitabroodjes met water, snijd een klein stukje open en vul met de tonijnsalade. Haal na 10 minuten de bospeen uit de oven en bestrooi met de hazelnoten. Leg de pitabroodjes tussen de bospeen en zet voor de resterende 5 minuten terug in de oven.

Serveren
6

Serveer de gevulde pitabroodjes met de bospeen en garneer met de overgebleven limoenrasp.