Mini-saucijzenbroodjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mini-saucijzenbroodjes

Mini-saucijzenbroodjes

om te delen | met uienchutney en smokey tomatenketchup

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Bak deze week zelf mini-saucijzenbroodjes! De pikante uienchutney in dit recept geeft deze hartige snacks een extra kick. Eet jij ze liever warm of koud?

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

1.5 tl

Belgische kruidenmix voor gehakt

25 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

1 stuk(s)

Knoflookteen

40 gram

Pikante uienchutney

100 gram

Varkensboerengehakt

(Kan bevatten Soja, Tarwe, Eieren, Mosterd, Selderij)

60 gram

Smokey tomatenketchup

Zelf toevoegen

1 el

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3663 kJ
Energie (kcal)875 kcal
Vetten54 g
waarvan verzadigd25.1 g
Koolhydraten66.3 g
waarvan suikers13.8 g
Vezels2.9 g
Eiwitten26.3 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Kleine kom
Bakplaat met bakpapier
Serveerschaal

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de knoflook, mosterd, kruidenmix, 1 ei, de helft van de panko en peper en zout naar smaak.
  • Voeg het gehakt toe en meng goed.
  • Klop in een kleine kom 1 ei met een garde.
Saucijzenbrood maken
2
  • Rol het bladerdeeg met bakpapier uit op een bakplaat.
  • Besprenkel het deeg met de overige panko.
  • Verdeel de uienchutney in een strook over het midden van het deeg. Verdeel het gehaktmengsel over de chutney. 
Mini-saucijzenbroodjes bakken
3
  • Bestrijk de bovenste rand van het deeg met een beetje van het geklopte ei en rol het bladerdeeg op.
  • Snijd het bladerdeeg in kleine saucijzenbroodjes. 
  • Verdeel de mini-saucijzenbroodjes over de bakplaat met bakpapier. Bestrijk de bovenkant van de saucijzenbroodjes met het geklopte ei. 
  • Bak 20 - 25 minuten in de oven. 
Serveren
4
  • Leg de mini-saucijzenbroodjes op een serveerschaal.
  • Serveer met de smokey ketchup.