Mini sausage rolls
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mini sausage rolls

Mini sausage rolls

with minced meat and onion chutney (sharing)

Til je borrel naar een hoger niveau met onze hartige Bakbox. Wij zorgen voor de beste ingrediënten en een makkelijk te volgen recept en jij tovert in een handomdraai een heerlijk borrelhapje op tafel. Zet de drankjes koud en de gezelligheid kan beginnen!

Bak deze week zelf saucijzenbrood! De pikante uienchutney in dit recept geeft deze hartige snack een extra kick. Eet jij het liever warm of koud?

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

1.5 tl

Belgische kruidenmix voor gehakt

25 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

1 stuk(s)

Knoflookteen

40 gram

Pikante uienchutney

100 gram

Varkensboerengehakt

(Kan bevatten Soja, Tarwe, Eieren, Mosterd, Selderij)

60 gram

Smokey tomatenketchup

Zelf toevoegen

1 el

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3766 kJ
Energie (kcal)900 kcal
Vetten52.2 g
waarvan verzadigd24.3 g
Koolhydraten78.6 g
waarvan suikers13.6 g
Vezels7 g
Eiwitten27.6 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Kom
Kleine kom
Bakplaat met bakpapier
Serveerschaal

Instructies

Prepare
1
  • Preheat the oven to 200°C. 
  • Crush or mince the garlic. Add the garlic, mustard, half of the panko, and the spice mix to a bowl. Season with salt and pepper. Whisk in 1 egg. 
  • Add the minced meat and mix well. 
  • Whisk another egg in a small bowl. 

 

 

 

Make the sausage roll
2
  • Roll out the puff pastry on a baking sheet lined with parchment paper. 
  • Sprinkle the panko over the puff pastry. 
  • Spread the onion chutney over the pastry and divide the minced meat mixture over the chutney. 
Bake the mini rolls
3
  • Brush a little of the beaten egg on the top edge of the pastry, then roll up the puff pastry. 
  • Slice the puff pastry into smaller sausage rolls. 
  • Divide the mini sausage rolls over the baking sheet. Use the rest of the egg to brush the top. 
  • Bake in the oven for 20 - 25 minutes. 

 

Serve
4
  • Place the mini sausage rolls on a serving platter and serve with the smokey ketchup.