Je werkt dit kleurrijke gerecht af met gomasio - deze Japanse smaakmaker op basis van sesamzaad zorgt voor de finishing touch!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
½ pak(ken)
Kikkererwten
½ zakje(s)
Koreaanse kruidenmix
(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)
½
Tomatenpuree
45 ml
Kokosmelk
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
45 gram
Rucola en veldsla
3 stuk(s)
Volkoren mini-tortilla
(Bevat Tarwe)
25 gram
Biologische volle yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
5 gram
Verse munt
(Kan bevatten Selderij)
½ zakje(s)
Gomasio
(Bevat Sesamzaad)
½ el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Extra vierge olijfolie
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
½ tl
Honing [of plantaardig alternatief]
25 ml
Water voor saus
½ el
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Spoel de kikkererwten af in een vergiet. Snijd de muntblaadjes in dunne reepjes.
Weetje: Kikkererwten zitten vol vezels, eiwitten, gezonde langzame koolhydraten, vitaminen en mineralen. Zoals vitamine E voor een sterke weerstand - ze bevatten er wel 4 tot 5 keer meer van dan andere peulvruchten.
Meng in een kleine kom de yoghurt, de helft van de fijngesneden munt en eventueel extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip). Verhit de roomboter in een koekenpan op middelmatig vuur. Fruit de ui en knoflook 3 - 5 minuten. Voeg de Koreaanse kruiden, tomatenpuree en kikkererwten toe en bak 1 - 2 minuten, of tot het begint te geuren.
Tip: In deze stap verwarm je de oven voor om later de tortilla's in te verwarmen, maar als je dit gerecht met weinig personen eet kun je er ook voor kiezen om dit straks in een pan te doen.
Voeg de kokosmelk en de aangegeven hoeveelheid water toe. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de koekenpan en laat de saus met kikkererwten 4 - 6 minuten verder indikken op middelmatig vuur. Roer af en toe om en plet eventueel de kikkererwten lichtjes met de achterkant van lepel. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de komkommer in dunne halve maantjes. Meng in een grote kom de wittewijnazijn met de honing en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de slamix en komkommer toe aan de kom en meng met de dressing. Verwarm de mini-tortilla's 2 - 3 minuten in de oven (zie Tip).
Tip: Liever zachte tortilla's? Verpak ze dan in aluminiumfolie en verwarm ze net zo lang in de oven.
Vul de tortilla's met een beetje komkommersalade en de kruidige kikkererwten. Besprenkel met de yoghurtsaus. Garneer met de gomasio en overige munt. Serveer de tortilla's met de overige komkommersalade.