Naanburger met uienchutney
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Naanburger met uienchutney

Naanburger met uienchutney

met kerrie-aardappelen, kruidenmayonaise en frisse salade

Vandaag bereid je een burger met Indiase twist. Je vouwt de burger tussen een naanbrood en serveert er een zelfgemaakte kruidenmayonaise bij.

Allergenen :
Selderij
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Rundergehakt met köftekruiden

1 stuk(s)

Naanbrood met kruiden

150 gram

Aardappelblokjes

0.16 zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

5 gram

Verse koriander en munt

1 stuk(s)

Ui

20 gram

Pikante uienchutney

20 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

¼ stuk(s)

Groene peper

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)969 kcal
Energie (kJ)4053 kJ
Vetten42 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten98 g
waarvan suikers16 g
Vezels8.8 g
Eiwitten43 g
Zout3 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Hoge kom
Saladekom
Staafmixer

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven op 220 graden. Meng de aardappelblokjes in een kom met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 tl kerriepoeder. Breng flink op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelblokjes over een bakplaat met bakpapier en bak 17 - 20 minuten in de oven. Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen.

Salade maken
2

Snijd de komkommer en de helft van de tomaat in blokjes van 1 cm. Snijd de andere helft van de tomaat in plakjes en bewaar apart. Snijd de munt fijn. Meng in een saladekom de komkommer- en tomaatblokjes met de verse munt. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en snijd in grove stukken. Meng in een hoge kom 1 tl wittewijnazijn per persoon, de groene peper, koriander, mayonaise, peper en zout. Mix met een staafmixer tot een gladde saus.

Tip: Tip 1: Pas op: de groene peper is pittig! Houd je daar niet zo van of eten er kinderen mee? Voeg dan minder toe of serveer de groene peper apart. Tip 2: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de mayonaise door een yoghurt-mayonaisesaus: meng 1 tl van de mayonaise met 2 el yoghurt, peper en zout.

Burgers bakken
3

Verhit een koekenpan zonder bakvet op middelhoog vuur. Rol 1 ovale burger per persoon van het rundergehakt. Bak de burger 3 – 4 minuten per kant. Bak de laatste 3 minuten de rode ui en uienchutney mee. Verwarm ondertussen het naanbrood 3 – 4 minuten in de oven.

Tip: Kneed de hamburger in een ovale, platte vorm. Zo passen ze straks goed op het naanbrood en worden ze gelijkmatig gaar.

Serveren
4

Verdeel het naanbrood over de borden en beleg met de kruidenmayonaise, runderburger, tomaatplakjes en gebakken uienchutney. Vouw het naanbrood om de burger. Serveer met de kerrie-aardappelen en de komkommersalade.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze bevatten bijvoorbeeld veel vitaminen, zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau en vitamine C voor een sterke weerstand.