Naanpizza bianca met mozzarella en tomaat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Naanpizza bianca met mozzarella en tomaat

Naanpizza bianca met mozzarella en tomaat

met salade van courgette, rucola en veldsla

In dit recept gebruik je een naanbrood als bodem voor je pizza. Omdat het naanbrood al gaar is, hoeft het maar kort in de oven. Dat scheelt jou weer tijd!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

1 stuk(s)

Naanbrood

(Bevat Tarwe)

15 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Courgette

20 gram

Rucola en veldsla

50 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

65 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

2 el

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)820 kcal
Energie (kJ)3431 kJ
Vetten44.4 g
waarvan verzadigd18.4 g
Koolhydraten66.7 g
waarvan suikers15.1 g
Vezels4.5 g
Eiwitten32.1 g
Zout2 g

Benodigdheden

Dunschiller of kaasschaaf
Hapjespan
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Saladekom

Instructies

Groenten bereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn en snijd de ui in halve ringen.
  • Snijd de courgette in halve maantjes.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, de courgette en de knoflook 5 - 7 minuten.
  • Breng flink op smaak met peper en zout.
Voorbereiden
2
  • Halveer de cherrytomaten. Giet het vocht van de mozzarella af. Scheur de mozzarella grof.
  • Meng in een kleine kom de roomkaas met per persoon: 2 el melk, 1/2 el olijfolie en 1 tl Italiaanse kruiden. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Leg de naanbroden op een bakplaat met bakpapier.
  • Verdeel het roomkaasmengsel en de mozzarella over de naanbroden.

Weetje: Door (soms) je stukje vlees te laten liggen, help je mee aan het minder zwaar belasten van het milieu. Wist je dat je daar bij dit gerecht niks voor hoeft in te leveren? Elke portie zit namelijk vol ijzer (door de groenten), calcium en vitamine B2 en B12 (door de mozzarella), zonder dat er vlees aan te pas komt!

Naanpizza beleggen
3
  • Beleg de naanbroden vervolgens met de gebakken ui, de courgetteplakjes en de helft van de cherrytomaten.
  • Bestrooi met de geraspte kaas. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Bak 5 - 7 minuten bovenin de oven, of tot de kaas gesmolten is.
  • Maak ondertussen in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, peper en zout. Voeg de rucola en veldsla toe en meng door de dressing.
Serveren
4
  • Voeg vlak voor serveren de overige cherrytomaten toe aan de saladekom. Meng goed met de dressing. 
  • Haal de naanpizza's uit de oven, bestrooi met 1/2 tl Italiaanse kruiden per persoon en breng flink op smaak met peper. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak. 
  • Snijd de pizza's in stukken en verdeel over borden. Serveer met de salade.