Naanpizza met geitenkaas en groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Naanpizza met geitenkaas en groenten

Naanpizza met geitenkaas en groenten

met frisse tomatensalade

Het loont om een ui zorgvuldig te pellen - van alle ringen zit in de buitenste de meeste voedingsstoffen! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:
Veggie
Caloriebewust
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

⅓ stuk(s)

Courgette

25 gram

Zoete aardappel

⅓ zakje(s)

Gedroogde oregano

30 gram

Passata

1 stuk(s)

Naanbrood

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

125 gram

Rode cherrytomaten

5 gram

Vers basilicum

15 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

naar smaak

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)685 kcal
Energie (kJ)2864 kJ
Vetten29 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers19 g
Vezels7.5 g
Eiwitten19 g
Zout2 g

Benodigdheden

Dunschiller of kaasschaaf
Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de helft van de ui in dunne halve ringen en snijd de andere helft fijn. Was of schil de zoete aardappel. Snijd met een kaasschaaf of dunschiller dunne plakjes van de zoete aardappel en de courgette

Groenten bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de halve uienringen, 1/2 tl oregano per persoon en de plakjes zoete aardappel 4 - 6 minuten. Bak de laatste minuut de courgetteplakken mee. Breng op smaak met peper en zout.

Pizza bereiden
3

Leg de naanbroden op een bakplaat met bakpapier en verdeel 2 el passata over elk naanbrood. Strooi er 1/2 tl gedroogde oregano, peper en zout overheen. Bak de naanbroden 2 minuten in de oven. Verdeel de gebakken ui en zoete aardappel en courgette over de naanbroden. Verbrokkel de geitenkaas erover en besprenkel met wat basilicumcrème en bak de naanpizza's nog 4 - 6 minuten in de oven.

Serveren
4

Halveer de cherrytomaten en snijd de basilicumblaadjes fijn. Meng in een saladekom de tomaten, het basilicum en de gesnipperde rode ui met de witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel naar smaak extra vierge olijfolie toe en schep tussendoor een aantal keer om. Snijd de naanpizza's in stukken en serveer de salade erbij.

Tip: Dit gerecht bevat maar liefst 4 verschillende soorten groente. Variatie in je voedingspatroon is belangrijk om alle belangrijke vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Hoe gevarieerd eet jij deze week?