Nacho schotel met zelfgemaakte kaassaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Nacho schotel met zelfgemaakte kaassaus

en avocadodip

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Bieten-tortillachips

40 gram

Avocadodip

50 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ stuk(s)

Tomaat

15 gram

Gesneden jalapeño's

½ zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

25 gram

Biologische zure room

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Bloem

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1350 kJ
Energie (kcal)323 kcal
Vetten26 g
waarvan verzadigd12.5 g
Koolhydraten10.4 g
waarvan suikers5.2 g
Vezels2.5 g
Eiwitten10.7 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Steelpan
Kom

Instructies

1
  • Verwarm de de oven op 200 graden.
  • Snipper de ui.
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes.
2
  • Verdeel de nachos over een ovenschaal.
  • Verdeel de zoet-pittige chilisaus over de nachos.
  • Bak de nachos 5 minuten in de oven.
3
  • Zet 75 ml water per persoon klaar.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een steelpan. Voeg 1/2 el bloem per persoon toe en bak 2 - 3 minuten aan totdat het begint te geuren. Voeg beetje bij beetje het water toe en roer goed door met een garde tot het een glad geheel is.
  • Voeg de geraspte kaas toe en meng goed door totdat alles is gesmolten.
  • Meng de mexicaanse kruiden erdoor.
4
  • Verdeel kaassaus over de nachos.
  • Garneer met de tomatenblokjes en jalapeno.
  • Serveer met de avocadodip en zure room.