Nachoschotel met gehakt en cheddar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Nachoschotel met gehakt en cheddar

Nachoschotel met gehakt en cheddar

met verse koriander en limoen

Geef de Mexicaanse nachoschotel met gehakt en cheddar extra bite, eiwitten en vezels met de zwarte bonen van BOON. Fïësta aan tafel!

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Rundergehakt

(Kan bevatten Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ stuk(s)

Paprika

65 gram

Rode cherrytomaten

100 gram

Passata

40 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Limoen

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

¼ stuk(s)

BOON zwarte bonen

50 gram

Bieten-tortillachips

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)849 kcal
Energie (kJ)3553 kJ
Vetten49.4 g
waarvan verzadigd17.5 g
Koolhydraten56.1 g
waarvan suikers12.4 g
Vezels14.2 g
Eiwitten39.3 g
Zout2 g

Benodigdheden

Hapjespan
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op hoog vuur en bak de ui 2 minuten.
  • Voeg het rundergehakt en 1 1/2 tl Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) per persoon toe en bak 3 minuten.
Bakken
2
  • Snijd ondertussen de paprika in blokjes. Voeg de paprika toe aan de hapjespan en bak nog 3 minuten.
  • Giet de BOON zwarte bonen af en halveer de rode cherrytomaten.
  • Voeg de passata, BOON zwarte bonen en rode cherrytomaten toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de saus in een ovenschaal en leg de bieten-tortillachips erop. Garneer met de geraspte cheddar en bak 3 - 5 minuten in de oven, of tot de cheddar gesmolten is.

Weetje: Wist je dat cherrytomaten meer bètacaroteen bevatten dan gewone tomaten? Bètacaroteen is een antioxidant dat het lichaam beschermt tegen weefselschade en veroudering.

Garnering snijden
3
  • Snijd ondertussen de limoen in partjes.
  • Snijd de koriander grof.
Serveren
4
  • Verdeel de nacho's over de borden en schep de saus ernaast.
  • Garneer met de koriander en de limoenpartjes.