Wist je dat Cheddar ook een dorpje in Engeland is? De gelijknamige kaas is hier ontstaan, maar snel uitgegroeid tot een van de populairste kazen in de wereld!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
25 gram
Spekreepjes
½ stuk(s)
Ui
100 gram
Rundergehakt
½ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
½ stuk(s)
Paprika
140 gram
Mais in blik
65 gram
Rode cherrytomaten
200 gram
Passata
50 gram
Pittige tortillachips
25 gram
Geraspte cheddar
½ stuk(s)
Limoen
5 gram
Verse koriander
25 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit een hapjespan op hoog vuur en bak de spekjes 2 minuten. Snijd de rode ui in halve ringen en voeg toe aan de spekjes. Bak samen 2 minuten. Voeg het rundergehakt en 1/2 zakje Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak 3 minuten.
Snijd ondertussen de paprika in blokjes. Voeg de paprika toe aan de hapjespan en bak nog 3 minuten. Giet de mais af en halveer de rode cherrytomaten. Voeg de passata, mais en rode cherrytomaten toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de saus in een ovenschaal en leg de tortillachips erop. Garneer met de geraspte cheddar en bak 3 - 5 minuten in de oven, of totdat de cheddar gesmolten is.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de tortillachips en/of witte kaas. Gebruik de overige chips de volgende dagen voor bij een dip of guacamole bijvoorbeeld. De overige witte kaas is lekker op een broodje of als garnering in een soep.
Pers ondertussen de helft van de limoen uit in een kleine kom en snijd de andere helft in parten. Snijd de koriander grof. Verkruimel de witte kaas.Voeg de witte kaas en koriander toe aan de kleine kom en meng met het limoensap. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de nacho's over de borden en schep de saus ernaast. Serveer met de witte-kaassalsa en garneer met de limoenparten.