Pulled pork is niet weg te denken uit de Amerikaanse BBQ-cultuur. Het is zelfs zó populair dat ze er een National Pulled Pork Day voor hebben!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Paprika
½ stuk(s)
Rode ui
75 gram
Mais
3 stuk(s)
Tacoschelpen
100 gram
Passata
100 gram
Pulled pork
13 gram
Geraspte cheddar
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Limoen
5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
25 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Olijfolie
½ el
Rode wijnazijn
½ tl
Suiker
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden.Snijd de paprika in reepjes. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Giet de mais af.Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op hoog vuur. Bak de paprika, de helft van de rode ui en de helft van de mais 2 minuten.
Breek de taco's in stukken en verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. Bak 4 - 5 minuten in de oven.Voeg de passata, de pulled pork, peper en zout toe aan de hapjespan en roer goed door. Verwarm 5 minuten.Strooi daarna de cheddar eroverheen en verlaag het vuur. Dek de pan af en laat even staan zodat de kaas smelt.
Pers ondertussen de helft van de limoen uit in een saladekom en snijd de andere helft in parten. Voeg per persoon: 1/2 el rodewijnazijn, 1/2 tl suiker, een snuf zout toe aan de saladekom. Voeg de overige ui toe en schep goed om. Snijd de koriander grof en verbrokkel de witte kaas.
Voeg vervolgens de witte kaas, de koriander en de overige mais toe aan de saladekom.Verdeel de nacho's over de borden en schep de saus met pulled pork eroverheen. Serveer met de witte-kaassalsa en garneer met de limoenparten.