Nachoschotel met pulled pork
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Nachoschotel met pulled pork

Nachoschotel met pulled pork

met cheddar, verse koriander en witte-kaassalsa

Pulled pork is niet weg te denken uit de Amerikaanse BBQ-cultuur. Het is zelfs zó populair dat ze er een National Pulled Pork Day voor hebben!

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Rode ui

75 gram

Mais

3 stuk(s)

Tacoschelpen

100 gram

Passata

100 gram

Pulled pork

13 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Limoen

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Rode wijnazijn

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3289 kJ
Energie (kcal)786 kcal
Vetten50 g
waarvan verzadigd25 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers19 g
Vezels8 g
Eiwitten26 g
Zout2 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden.Snijd de paprika in reepjes. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Giet de mais af.Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op hoog vuur. Bak de paprika, de helft van de rode ui en de helft van de mais 2 minuten.

Bakken
2

Breek de taco's in stukken en verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. Bak 4 - 5 minuten in de oven.Voeg de passata, de pulled pork, peper en zout toe aan de hapjespan en roer goed door. Verwarm 5 minuten.Strooi daarna de cheddar eroverheen en verlaag het vuur. Dek de pan af en laat even staan zodat de kaas smelt.

Garnering snijden
3

Pers ondertussen de helft van de limoen uit in een saladekom en snijd de andere helft in parten. Voeg per persoon: 1/2 el rodewijnazijn, 1/2 tl suiker, een snuf zout toe aan de saladekom. Voeg de overige ui toe en schep goed om. Snijd de koriander grof en verbrokkel de witte kaas.

Serveren
4

Voeg vervolgens de witte kaas, de koriander en de overige mais toe aan de saladekom.Verdeel de nacho's over de borden en schep de saus met pulled pork eroverheen. Serveer met de witte-kaassalsa en garneer met de limoenparten.