Nasi goreng is een Indonesische specialiteit en betekent letterlijk gebakken (goreng) rijst (nasi). De vele Aziatische ingrediënten zoals zoete sojasaus, sambal en limoen geven dit gerecht een zoetzure, iets pittige smaak. Je serveert de nasi met een gebakken ei en verse koriander.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
70 gram
Basmatirijst
150 gram
Hollandse groentemix
½ stuk(s)
Limoen
1 stuk(s)
Bosui
4 bosje(s)
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
1 tl
Gemalen korianderzaad
½ tl
Gemalen kurkuma
2 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
10 ml
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
20 gram
Gezouten pinda's
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
1 el
Zonnebloemolie
1 el
Olijfolie
½ el
Ketjap manis
1 tl
Sambal
naar smaak
Peper en zout
• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. • Weeg de rijst af. Kook de rijst, afgedekt, 8 – 10 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. • Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok op middelhoog. Voeg de groentemix toe en bak 6 – 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout en schep regelmatig op.
• Snijd ondertussen de limoen in parten en snijd de bosui in dunne ringen. • Hak de verse koriander grof. • Voeg de gemalen koriander, de kurkuma en de helft van de bosui en verse koriander toe aan de wok en bak nog 2 – 3 minuten.
• Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak 2 spiegeleieren per persoon. Bestrooi met peper en zout. • Voeg de rijst toe aan de groenten en schep om. • Voeg de ketjap, de sambal en sojasaus naar smaak toe en roerbak 2 – 3 minuten.
• Serveer de nasi goreng met de spiegeleieren. • Garneer met de limoen, de overige koriander en bosui en de gezouten pinda's.