Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
¼ stuk(s)
Ui
2.5 gram
Verse krulpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
5 snufje
Nootmuskaat
250 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Prei
100 gram
Gemengd gekruid gehakt
(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)
4 stuk(s)
Ei
25 gram
Panko paneermeel
40 gram
Cranberrychutney
naar smaak
Peper en zout
125 ml
Zoutarme groentebouillon
1
[Plantaardige] melk
1 tl
Mosterd
1.25 el
[Plantaardige] roomboter
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui zeer fijn en snijd de krulpeterselie fijn. Rasp een deel van de nootmuskaat, tot je ongeveer een mespunt geraspte nootmuskaat per persoon hebt.
Bereid de bouillon. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de prei in de breedte in stukken van ongeveer 10 cm.
Leg het gehakt in een kom. Voeg het ei, de panko, de gesnipperde ui, de geraspte nootmuskaat, 1/4 tl zout per persoon en de helft van de krulpeterselie toe aan de kom. Kneed tot een stevige bal.
Vet een ovenschaal in met 1/4 el roomboter per persoon. Leg de gehaktbal erin en druk een beetje aan tot het de vorm van een broodje krijgt. Bak 20 – 30 minuten in de oven.
Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de prei 3 – 4 minuten. Blus af met de bouillon, dek af en laat 15 minuten zachtjes koken. Breng ondertussen een pan met ruim water aan de kook en kook de aardappelen 12 – 15 minuten. Giet af en stamp met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg 1/2 el roomboter per persoon, de mosterd en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd het gehaktbrood in plakken en verdeel de plakken over de borden. Besprenkel met het achtergebleven bakvet uit de ovenschaal. Schep de aardappelpuree en de gesmoorde prei ernaast en serveer met de cranberrychutney. Garneer de puree met de rest van de krulpeterselie.