Niet gebruiken - Orzo op Siciliaanse wijze met kipgehakt en rozijnen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Niet gebruiken - Orzo op Siciliaanse wijze met kipgehakt en rozijnen

Niet gebruiken - Orzo op Siciliaanse wijze met kipgehakt en rozijnen

met walnoot, broccoli en pecorino

Pecorino en rozijnen zijn typerend voor Siciliaanse gerechten en laten de Arabische invloeden zien op deze keuken.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

160 gram

Broccoli

70 gram

Orzo

7.5 gram

Rozijnen

10 gram

Walnootstukjes

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

15 gram

Geraspte pecorino DOP

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

250 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1720 kJ
Energie (kcal)411 kcal
Vetten24.7 g
waarvan verzadigd4.4 g
Koolhydraten17 g
waarvan suikers10.7 g
Vezels8.2 g
Eiwitten27 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Émincer les condiments
1

Pour l’orzo et le brocoli, préparez le bouillon dans la casserole (voir conseil). Émincez l’oignon rouge en demi-rondelles et écrasez ou émincez l'ail.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebuik dan een half bouillonblokje per 500 ml kokend water.

Couper le brocoli
2

Coupez le bouquet de brocoli en fleurettes et la tige en dés.

Cuire
3

Dans la casserole, faites cuire l’orzo 8 minutes à couvert. Après 2 minutes, ajoutez-y le brocoli, puis les raisins secs au bout de 4 minutes. Ensuite, égouttez et réservez sans couvercle (voir conseil).

Tip: Je gebruikt niet alle orzo in dit recept. De overige orzo kan je bijvoorbeeld meekoken in een soep of verwerken in een salade als lunch.

Cuire le poulet haché
4

Pendant ce temps, faites chauffez l’huile d’olive dans la sauteuse et faites-y revenir l’oignon rouge, l’ail et les noix concassées 2 minutes à feu doux. Ajoutez le poulet haché et faites-le cuire 4 à 5 minutes à feu moyen-vif en l’émiettant.

Mélanger
5

Ajoutez le brocoli, l’orzo, les raisins secs et la majeure partie du pecorino à la sauteuse. Réchauffez 2 à 3 minutes à feu vif, puis salez et poivrez à votre goût.

Servir
6

Servez le plat sur les assiettes et parsemez-le du reste de pecorino.

Tip: Wist je dat dit gerecht ongeveer 250 gram groente bevat en meer vitamine C dan de ADH?