Niet gebruiken - Pasta pesto met zalmfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Niet gebruiken - Pasta pesto met zalmfilet

Niet gebruiken - Pasta pesto met zalmfilet

met oventomaatjes en courgette

Wist je dat zalm, net als een flamingo, roze is door wat hij eet? De kleur komt van een pigment dat ze opnemen uit bijvoorbeeld garnalen.

Labels:
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Tomaat

90 gram

Spaghetti

½ stuk(s)

Witte courgette

1 stuk(s)

Zalmfilet

30 gram

Pesto genovese

Zelf toevoegen

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

¼ el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3969 kJ
Energie (kcal)949 kcal
Vetten56.5 g
waarvan verzadigd9.7 g
Koolhydraten71.6 g
waarvan suikers9.3 g
Vezels5.7 g
Eiwitten32.6 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Pan met deksel

Instructies

Préparer les tomates
1

Préchauffez le four à 200°C. Écrasez ou émincez l’ail. Coupez les tomates prunes en petits dés et, dans le plat à four, mélangez-les avec l’ail, le vinaigre balsamique noir, 1 cs d'huile d'olive par personne, du sel et du poivre (voir conseil). Enfournez-les 15 minutes.

Tip: Let op: Je voegt later nog de courgette en spaghetti toe aan de ovenschaal. Neem dus eentje die groot genoeg is.

Cuire les pâtes
2

Dans la casserole, portez un bon volume d’eau à ébullition et faites-y cuire les spaghetti 10 à 12 minutes 'al dente' à couvert (voir conseil). Égouttez-les et réservez-les sans couvercle.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3 deel. De overige pasta kun je de volgende dag in een soep verwerken.

Couper la courgette
3

Coupez la courgette en dés. Dans la poêle, faites chauffer 1/4 cs de beurre par personne et cuire la courgette 4 à 6 minutes.

Cuire le saumon
4

Dans l'autre poêle, faites chauffer le reste d'huile d'olive à feu vif et faites-y cuire le filet de saumon 3 minutes côté peau. Baissez le feu et retournez le saumon. Étalez 1 cc de pesto sur la peau de chacun des filets de saumon et poursuivez la cuisson encore 1 à 2 minutes de l'autre côté (peau vers le haut). Salez et poivrez.

Mélanger
5

Dans le plat à four, mélangez les spaghetti aux tomates. Ajoutez aussi le reste de pesto et la courgette. Mélangez bien.

Servir
6

Servez les spaghetti. Déposez le filet de saumon par-dessus.

Tip: Dit gerecht is zoutarm, bevat ongeveer 250 g groente, en is door de zalm rijk aan omega 3-vetzuren en vitamine D. Omega 3-vetzuren zijn goed voor je hart en bloedvaten en vitamine D helpt bij de opname van calcium voor sterke botten.