Niet gebruiken - Zelfgemaakte kipnuggets
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Niet gebruiken - Zelfgemaakte kipnuggets

Niet gebruiken - Zelfgemaakte kipnuggets

met ovenfrietjes en een tomaat-komkommersalade

Panko geeft door zijn grove korrel een extra knapperig korstje bij het bakken.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

50 gram

Biologische zure room

0.99 tl

Paprikapoeder

100 gram

Kipfilethaasjes

1 stuk(s)

Tomaat

2.5 gram

Verse bieslook

⅓ stuk(s)

[Mini-]komkommer

25 gram

Panko paneermeel

1 zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Mosterd

½ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2386 kJ
Energie (kcal)570 kcal
Vetten43.7 g
waarvan verzadigd8.4 g
Koolhydraten13.3 g
waarvan suikers11.7 g
Vezels2.5 g
Eiwitten28.4 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Kom
Saladekom
Diep bord
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Ovenfrietjes maken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd er frietjes van 1/2 tot 1 cm breed van. Meng ze op een bakplaat met bakpapier met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 30 – 40 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Kipfilet marineren
2

Meng in een kom de helft van de zure room met per persoon: 1 tl paprikapoeder en 1 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de kipfilethaasjes in gelijke stukken van ongeveer 3 cm en meng de kipfilethaasjes met het zure-roomsausje.

Salade maken
3

Snijd de tomaat in partjes. Hak de bieslook fijn. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve plakjes. Meng de tomaat en komkommer in een saladekom met de bieslook, de overige zure room en per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen.

Kip paneren
4

Controleer de ovenfrietjes en verdeel de panko met peper en zout over een diep bord. Wentel de kipfilethaasjes erdoor, totdat ze volledig bedekt zijn met een laagje panko.

Kipnuggets bakken
5

Leg een bord met keukenpapier klaar om de kip op uit te laten lekken na het bakken. Verhit 5 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Zorg dat de olie goed heet is en bak de kip dan 2 – 3 minuten per kant. De kip is klaar als hij een goudbruin korstje heeft.

Serveren
6

Serveer de kipnuggets met de tomaat-komkommersalade, de zoet-pittige chilisaus en de zelfgemaakte frietjes.