NL: Pompoen-aardappelstamppot met blauwe kaas // // BE: Pompoen-aardappelstoemp met blauwe kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
NL: Pompoen-aardappelstamppot met blauwe kaas // // BE: Pompoen-aardappelstoemp met blauwe kaas

NL: Pompoen-aardappelstamppot met blauwe kaas // // BE: Pompoen-aardappelstoemp met blauwe kaas

met salie, walnoten, gekaramelliseerde ui en rucola

Wist je dat rucola 5 keer meer calcium, vitamine A en ijzer bevat dan heel veel andere groenten?

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

150 gram

Pompoenblokjes

1 stuk(s)

Ui

25 gram

Blauwekaasblokjes

5 gram

Verse salie

15 gram

Walnoten

30 gram

Rucola

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

50 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)532 kcal
Energie (kJ)2226 kJ
Vetten29 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten51 g
waarvan suikers9 g
Vezels8.9 g
Eiwitten16 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Bord
Koekenpan
Keukenpapier
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de aardappelen en pompoen. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen en pompoen, afgedekt, 12 – 15 minuten in de bouillon. Bewaar 50 ml van het kookvocht per persoon voor de jus, giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen (zie Tip). Snijd de ui in halve ringen.

Tip: Houd eventueel wat extra kookvocht apart om later de puree iets smeuïger te maken.

Salie bakken
2

Zet een bord met keukenpapier klaar. Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg, zodra de roomboter heet is, de salieblaadjes toe en bak 1 minuut per kant. Haal de blaadjes uit de pan, leg op het bord met keukenpapier en bewaar apart. Verlaag het vuur.

Ui karamelliseren
3

Voeg de ui en een snufje zout toe aan dezelfde pan met roomboter van de salie en bak 8 - 10 minuten op middellaag vuur, of tot de ui zacht en gekaramelliseerd is. Roer regelmatig door.

Stamppot maken
4

Stamp ondertussen de aardappelen en pompoen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg eventueel wat van het achtergehouden kookvocht toe om het smeuïger te maken. Voeg de helft van de blauwe-kaasblokjes en 2/3 van de rucola toe aan de puree en meng goed door. Breng goed op smaak met peper en zout.

Jus maken
5

Verhoog het vuur van de uien naar middelhoog en blus af met het achtergehouden kookvocht. Laat 3 - 4 minuten inkoken.

Serveren
6

Hak de walnoten grof. Verdeel de rucola en puree over de borden. Verkruimel de salieblaadjes erover. Besprenkel met de gekaramelliseerde uienjus. Verdeel de walnoten en rest van de blauwe-kaasblokjes over de borden.

Tip: Wist je dat vitamine A een belangrijke rol speelt in ons vermogen om te kunnen zien in het schemerdonker? Daarnaast is het goed voor de gezondheid van je huid, haar en nagels. 200 gram pompoen bevat al de helft van de ADH vitamine A.