Noedelbowl met pangasiusfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Noedelbowl met pangasiusfilet

Noedelbowl met pangasiusfilet

met courgette, wortel en gomasio

Pangasius is een vis afkomstig uit Zuidoost-Azië. Qua smaak en textuur is het vergelijkbaar met kabeljauw en schelvis, en het is een geweldige bron van omega-3-vetzuren en eiwitten.

Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Brede rijstnoedels

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Wortel

20 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Javaanse wokpasta

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

1 stuk(s)

Pangasiusfilet

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Zonnebloemolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

2 tl

[Zoutarme] ketjap manis

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3355 kJ
Energie (kcal)802 kcal
Vetten25.5 g
waarvan verzadigd7.4 g
Koolhydraten102.9 g
waarvan suikers20.5 g
Vezels7.4 g
Eiwitten34.6 g
Zout5 g

Benodigdheden

Pan
Wok of hapjespan
Keukenpapier
Koekenpan

Instructies

Groenten bakken
1
  • Breng ruim water met 1/2 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan voor de noedels.
  • Snijd de ui in dunne halve ringen.
  • Snijd de courgette en wortel in dunne halve maantjes.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de groenten en de Koreaanse kruidenmix toe en roerbak 6 - 8 minuten.
Noedels koken
2
  • Kook ondertussen de noedels in 6 - 7 minuten beetgaar. Giet daarna af in een vergiet en spoel goed met koud water.
  • Voeg de noedels weer toe aan de pan en meng met 1/2 el zonnebloemolie per persoon zodat ze niet aan elkaar gaan plakken.
  • Dep de vis droog met keukenpapier. Besmeer de kant zonder huid met 1 tl Javaanse wokpasta per persoon en besprenkel met wat gomasio. Bewaar de overige gomasio ter garnering.
Vis bakken
3
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog en bak de vis 2 - 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper.
  • Voeg de noedels toe aan de groenten en bak al roerend nog 1 - 2 minuten.

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Serveren
4
  • Meng ondertussen de overige Javaanse wokpasta met de sojasaus, ketjap, honing en wittewijnazijn. Haal de pan van het vuur en meng de saus erdoor.
  • Verdeel de noedels met groenten over kommen of diepe borden.
  • Leg de gebakken vis erop en garneer met de overige gomasio.