Noedels met biefstukreepjes in Aziatische saus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Noedels met biefstukreepjes in Aziatische saus

Noedels met biefstukreepjes in Aziatische saus

met courgette, paksoi en wortel

Een goed begin is het halve werk. Marineer de biefstukreepjes al een dag van tevoren - zo trekken de smaken goed in voor een extra intense smaakbeleving!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 tl

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

100 gram

Biefstukreepjes

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Paksoi

½ stuk(s)

Ui

1.5 tl

Paprikapoeder

50 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

½ stuk(s)

Wortel

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2347 kJ
Energie (kcal)561 kcal
Vetten16.2 g
waarvan verzadigd3.1 g
Koolhydraten62.4 g
waarvan suikers17.4 g
Vezels6.7 g
Eiwitten34.9 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Pan met deksel
Wok of hapjespan

Instructies

Marineren
1
  • Haal de biefstukreepjes uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.
  • Meng in een kom de knoflook, gember, rode peper, sojasaus en zoete Aziatische saus met de biefstukreepjes (zie Tip).

Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart. 

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de sojasaus. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

Bakken
2
  • Halveer de courgette in de lengte en snijd in dunne halve plakken. Snijd ook de wortel in dunne halve plakken. Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein.
  • Snipper de ui. 
  • Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de courgette, paksoi, wortel, ui en het paprikapoeder 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Mengen
3
  • Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten in de pan met deksel.
  • Voeg de biefstukreepjes en de marinade toe aan de groenten en bak 1 minuut mee.
  • Giet de noedels af en voeg ze toe aan de wok of hapjespan.
  • Meng de noedels, groenten en biefstukreepjes goed met elkaar en verhit nog 1 minuut op hoog vuur.

Weetje: Wist je dat biefstuk naast ijzer veel kalium bevat? Kalium heeft een gunstig effect op je bloeddruk. Je vindt het ook in bananen, aardappelen, volkoren granen, peulvruchten, noten, alle groenten, zalm en melk.

Serveren
4
  • Verdeel de noedels over de borden.
  • Garneer met de gomasio.