Wist je dat kokosmelk niet direct uit de noot komt? Het witte vruchtvlees van de kokosnoot wordt namelijk eerst met water gemengd en vervolgens uitgeknepen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
100 gram
Meiraap
½ stuk(s)
Knoflookteen
60 gram
Kastanjechampignons
1 tl
Verse gember
50 gram
Peultjes
½ bosje(s)
Bosui
½ zakje(s)
Gele currykruiden
100 gram
Verse udonnoedels
(Bevat Gluten, Tarwe)
¼ stuk(s)
Limoen
75 ml
Kokosmelk
50 ml
Zoutarme groentebouillon
½ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid 50 ml bouillon per persoon (zie Tip 1). Schil de meiraap of was grondig. Snijd de meiraap in blokjes van 1 cm (zie Tip 2). Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember.
Tip 1: Is het lastig om 50 ml bouillon per persoon te bereiden? Bereid dan 500 ml bouillon met 1 bouillonblokje en meet daarna de juiste hoeveelheid af. De overige bouillon kun je invriezen voor een volgende keer.
Tip 2: De schil van de meiraap is vrij bitter. Houd je hier niet zo van? Schil de meiraap dan zeker.
Snijd de bosui in ringen. Houd een klein deel van het groene gedeelte apart voor de garnering. Snijd de kastanjechampignons in plakjes. Dop eventueel de peultjes (zie Tip).
Tip: Sommige peultjes hebben draadjes. Deze kun je makkelijk verwijderen bij het wegsnijden van de uiteinden.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de bosui en knoflook 1 minuut. Voeg de meiraap, champignons en gember toe en bak 4 minuten. Voeg de peultjes en gele currykruiden toe en bak nog 2 minuten.
Snijd de limoen in partjes. Roer de kokosmelk goed door zodat eventuele klontjes oplossen.
Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de hapjespan met de groenten en breng al roerend aan de kook. Dek de pan af en laat de saus 4 minuten zachtjes koken. Voeg de udonnoedels toe aan de hapjespan en laat, afgedekt, nog 2 - 3 minuten zachtjes koken.
Verdeel de noedels en saus over diepe borden. Garneer met de limoenpartjes en de achtergehouden bosui.
Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.