Ontbijtbox | Kerst | 2023
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Ontbijtbox | Kerst | 2023

4p | Met zelfgemaakte eiersalade, bosvruchten smoothie en yoghurtparfait

Allergenen :
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

6 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

1 stuk(s)

Koudgerookte zalm

500 gram

Biologische yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Appel

3 tl

Gemalen kaneel

60 gram

Speculaasstukjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

2 stuk(s)

Avocado

1 stuk(s)

Handsinaasappel

20 gram

Verse bieslook

1 pak(ken)

Danerolles - Kaneelrolletjes

(Bevat Melk (inclusief lactose), Tarwe)

300 gram

Verse frambozen en blauwe bessen

2 stuk(s)

Banaan

250 ml

Kokosmelk

Zelf toevoegen

4 el

Honing [of plantaardig alternatief]

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)8129 kJ
Energie (kcal)1943 kcal
Vetten118.1 g
waarvan verzadigd56.8 g
Koolhydraten156.1 g
waarvan suikers101.9 g
Vezels15.9 g
Eiwitten50.8 g
Zout4 g

Benodigdheden

Grote kom
Steelpan
Koekenpan
Staafmixer of blender
Bakplaat met bakpapier
Serveerschaal

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Open het blik kaneelrolletjes en rol het deeg uit.
  • Verwarm 4 el boter in een steelpan en voeg de kaneelsuiker en pecanstukjes toe. Verwarm 1 minuut op laag vuur (zie Tip).
  • Besmeer het deeg met het botermengsel.
  • Rol het deeg op, snijd in 6 plakken en leg op een bakplaat met bakpapier. Bak 10 - 12 minuten in de oven.
  • Maak ondertussen het glazuur. Pers 1/2 citroen uit boven een kleine kom. Voeg de poedersuiker en 50 ml melk toe en meng tot een glad geheel.

Tip: De kaneelsuiker vind je in in de verpakking van de kaneelrolletjes! 

2
  • Breng in een steelpan ruim water aan de kook. Voeg het ei toe en kook in 10 - 12 minuten hard. 
  • Laat het ei schrikken onder koud water. Pel het ei en snijd in kleine blokjes.
  • Snijd de bieslook fijn. Voeg het ei en de bieslook toe aan een grote kom. 
  • Meng met de mayonaise, currykruiden, 1 tl mosterd en breng op smaak met peper en zout (Zie Tip). 

Tip: Houd je niet van eiersalade? Je kunt ook gekookte eieren of een gebakken ei serveren! Gebruik de andere ingrediënten als topping voor de broodjes!

3
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes. 
  • Verhit 2 el roomboter in een koekenpan en voeg de appel toe. Bak de appel 3 - 4 minuten. 
  • Voeg 2 el honing, de sinaasappelrasp, de kaneel en een snufje zout toe aan de pan en bak nog 4 - 5 minuten. 
  • Meng ondertussen de yoghurt met de overige honing. Bewaar apart tot serveren. 
4
  • Voeg de afbakbroodjes toe aan een bakplaat met bakpapier en bak 6 - 8 minuten in de oven.
  • Voeg de verse vruchten, de banaan en kokosmelk toe aan een hoge kom. 
  • Pureer tot een smoothie. Voeg eventueel nog wat honing toe naar smaak. 
  • Verdeel de smoothie over vier glazen. 
5
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in de lengte in dunne plakjes.
  • Verdeel 1/2 van de honing-yoghurt over vier mooie glaasjes. Verdeel vervolgens 1/2 van de appelcompôte toe aan de glaasjes. Herhaal deze handeling.
  • Garneer de parfaits met de speculaasstukjes.
  • Verdeel de gerookte zalm, kruidenroomkaas en avocado over drie serveerschalen. 
6
  • Leg de kaneelrolletjes op een serveerschaal en besprenkel met het glazuur.
  • Leg de broodjes op een serveerschaal.
  • Vul de tafel met de eiersalade, smoothies, yoghurtparfait, kruidenroomkaas, avocado en gerookte zalm.