Ontbijtcake met banaan en walnoten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ontbijtcake met banaan en walnoten

Ontbijtcake met banaan en walnoten

Een gezonde variant op de klassieke verjaardagscake

Allergenen :
Eieren
Noten
Gluten
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Banaan

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

25 gram

Walnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

50 gram

Havermout

(Bevat Gluten)

20 gram

Gele rozijnen

(Bevat Sulfiet)

2 tl

Gemalen kaneel

10 gram

Lijnzaad

(Kan bevatten Soja, Noten, Sesamzaad, Gluten, Pinda's)

Zelf toevoegen

1 stuk(s)

Honing

snufje

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)465 kcal
Energie (kJ)1946 kJ
Vetten17 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers0 g
Vezels7 g
Eiwitten14 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven
Garde
Kom
Bakpapier
Ovenschaal

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 170 graden

Mix de eieren.
2

Prak de bananen in een kom. Voeg de eieren toe en mix met een garde of mixer in ongeveer 1 minuut tot een luchtig beslag.

3

Verkruimel vervolgens de walnoten. Voeg de walnoten, havermout, rozijnen, kaneel, lijnzaad, de helft van de honing en een snufje zout toe aan het beslag en roer door.

Schenk het beslag in een cakevorm.
4

Schenk het beslag in een kleine ovenschaal of cakevorm met bakpapier en bak de ontbijtcake in 25 - 30 minuten goudbruin in de oven. Test of de ontbijtcake gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Als deze er droog uitkomt dan is de ontbijtcake gaar. Haal de cake uit de vorm en besprenkel met de overige honing.

TIP: