Ontbijtcake met banaan en walnoten
Ontbijtcake met banaan en walnoten

Ontbijtcake met banaan en walnoten

Een gezonde variant op de klassieke verjaardagscake

Allergens:
Egg
Tree nuts
Gluten
Sulphites

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2 unit

Banaan

2 unit

Ei

(Contains Egg)

25 g

Walnoten

(Contains Tree nuts May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)

50 g

Havermout

(Contains Gluten)

20 g

Gele rozijnen

(Contains Sulphites)

2 teaspoon

Gemalen kaneel

10 g

Lijnzaad

(May be present Soy, Tree nuts, Sesame, Gluten, Peanuts)

Not included in your delivery

1 unit

Honing

pinch

Zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories465 kcal
Energy (kJ)1946 kJ
Fat17 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate60 g
Sugar0 g
Dietary Fiber7 g
Protein14 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Whisk
Bowl
Parchment Paper
Oven Dish

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 170 graden

Mix de eieren.
2

Prak de bananen in een kom. Voeg de eieren toe en mix met een garde of mixer in ongeveer 1 minuut tot een luchtig beslag.

3

Verkruimel vervolgens de walnoten. Voeg de walnoten, havermout, rozijnen, kaneel, lijnzaad, de helft van de honing en een snufje zout toe aan het beslag en roer door.

Schenk het beslag in een cakevorm.
4

Schenk het beslag in een kleine ovenschaal of cakevorm met bakpapier en bak de ontbijtcake in 25 - 30 minuten goudbruin in de oven. Test of de ontbijtcake gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Als deze er droog uitkomt dan is de ontbijtcake gaar. Haal de cake uit de vorm en besprenkel met de overige honing.

TIP: