Oosterse andijviecurry met spiegelei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Oosterse andijviecurry met spiegelei

Oosterse andijviecurry met spiegelei

Met kokosmelk en pikante honingpinda's

Andijvie kennen we natuurlijk van de stamppot. Maar wist je dat je deze groente ook prima in andere gerechten kunt gebruiken? In een curry bijvoorbeeld. Om ervoor te zorgen dat je zo snel mogelijk van dit gerecht kunt genieten is de andijvie alvast gewassen en voorgesneden.

Labels:
Kook mij eerst
Allergenen :
Pinda's
Noten
Selderij
Mosterd
Gluten
Soja
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Tomaat

15 gram

Pikante honingpinda's

(Bevat Pinda's, Noten)

100 ml

Kokosmelk

2 tl

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

1 tl

Gemalen kurkuma

1 tl

Gemalen kardemom

150 gram

Gesneden andijvie

5 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

85 gram

Basmatirijst

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3674 kJ
Energie (kcal)878 kcal
Vetten47 g
waarvan verzadigd21.8 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers14.5 g
Vezels7 g
Eiwitten27 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok met deksel
Koekenpan

Instructies

Rijst koken
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Voorbereiden
2

Snipper ondertussen de sjalot. Snijd de tomaat klein, hak de honingpinda's grof en roer de kokosmelk goed door (zie tip).

Specerijen fruiten
3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot met het kerriepoeder, de kurkuma en kardemom 2 – 3 minuten op middelhoog vuur.

Curry maken
4

Voeg vervolgens de kokosmelk toe en breng op smaak met peper en zout. Kook de curry, afgedekt, 5 minuten op laag vuur. Voeg halverwege de tomaat en andijvie toe. Voeg in de laatste minuut de sojasaus toe.

Spiegelei bakken
5

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak 1 of 2 spiegeleieren per persoon (zie tip). Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rijst en andijviecurry over de borden. Besprenkel met ketjap en serveer met het spiegelei. Bestrooi met de honingpinda's.