Pittige gebakken rijst met kimchi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pittige gebakken rijst met kimchi

Pittige gebakken rijst met kimchi

met vissaus, gebakken ei, furikake en sesamzaad

Nieuw ingrediënt in je box! Kimchi is een pittige smaakmaker uit de Koreaanse keuken. Het bestaat uit gefermenteerde groente (meestal kool) en verschillende specerijen.

Labels:
Nieuw ingrediënt
Veggie
Allergenen :
Eieren
Sesamzaad
Soja
Tarwe
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Basmatirijst

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

½ stuk(s)

Ui

½ bosje(s)

Bosui

½ stuk(s)

Wortel

65 gram

Champignons

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

25 gram

Kimchi

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Furikake

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

¼ stuk(s)

Rode peper

10 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

1.5 el

Zonnebloemolie

⅓ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Bruine basterdsuiker

180 ml

Water

½ tl

[Zoutarme] sojasaus

½ el

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2932 kJ
Energie (kcal)701 kcal
Vetten34 g
waarvan verzadigd5.3 g
Koolhydraten80.5 g
waarvan suikers14.1 g
Vezels9 g
Eiwitten19.8 g
Zout4 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Wok
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Rijst koken
1
  • Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in een pan. Verkruimel 2/3 van het bouillonblokje erboven.
  • Kook de rijst, afgedekt, 8 minuten. Zet het vuur uit en laat 10 minuten uitstomen.
  • Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Rasp de wortel en snijd de champignons in plakjes.
  • Snijd de ui in halve ringen. Snijd het steeltje van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak). Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes en bewaar een deel apart ter garnering. 
Groenten bakken
2
  • Verhit 1/3 van de zonnebloemolie in een wok op hoog vuur. Voeg wanneer de wok goed heet is het witte gedeelte van de bosui, de ui, champignons, wortel en rode peper toe. Bak 4 - 6 minuten.
  • Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Snijd ondertussen de kimchi (let op: pittig! Gebruik naar smaak) grof. Pers de knoflook of snijd fijn.
Ei bakken
3
  • Meng in een kleine kom de knoflook met de kimchi, sojasaus, wittewijnazijn, bruine suiker en vissaus (let op: zout! Gebruik naar smaak).
  • Voeg de rest van het bouillonblokje toe en bewaar apart.
  • Verhit opnieuw 1/3 van de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het ei.

Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de vissaus toe. Wie wil kan na het serveren naar smaak meer toevoegen.

Serveren
4
  • Verhit de sesamolie en de overige zonnebloemolie in dezelfde wok op hoog vuur. Voeg wanneer de olie goed heet is de rijst toe en bak 2 - 3 minuten. Roer zo min mogelijk door de rijst. 
  • Voeg de saus toe en bak 1 minuut, zodat de saus licht karamelliseert. Roer vervolgens de groenten erdoor.
  • Serveer de gebakken rijst in kommen en leg het ei erbovenop.
  • Garneer met de bosui, de achtergehouden rode peper, de sesamzaadjes en de furikake.