Orzo betekent gerst in het Italiaans, maar het is eigenlijk een pastasoort. Het heeft zijn naam aan de vorm te danken: een gerstkorrel.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
5 gram
Amandelschaafsel
(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
5 gram
Verse basilicum, bieslook en bladpeterselie
½ stuk(s)
Courgette
½ pak(ken)
Tomatenblokjes met knoflook en ui
75 gram
Orzo
(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)
80 gram
Gemarineerde garnalen
(Bevat Schaaldieren)
¼ stuk(s)
Citroen
1 tl
Suiker
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Kook ruim water in een pan met deksel voor de orzo en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen. Pluk de blaadjes van het verse basilicum en de bladpeterselie en snijd samen met de bieslook fijn. Halveer de courgette in de lengte en snijd daarna in blokjes. Snijd de citroen in partjes.
Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten op laag vuur. Voeg de garnalen, de helft van het amandelschaafsel en de helft van de verse kruiden toe en bak 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Haal de garnalen, ui en verse kruiden uit de wok of hapjespan en houd apart. Verhit in dezelfde pan 1/2 el olijfolie per persoon en bak de courgette 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes en 1 tl suiker per persoon toe. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan, breng op smaak met peper en zout en laat 5 - 6 minuten koken op middellaag vuur, of tot de courgette beetgaar.
Weetje: Wist je dat tomaten uit blik of pak bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht meer dan 350 gram groente!
Voeg de orzo en garnalen met ui toe aan de wok of hapjespan en verhit het geheel nog 1 minuut op hoog vuur. Knijp 1 citroenpartje per persoon uit boven de pan met pasta. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de orzo met het overige amandelschaafsel, de overige verse kruiden en de citroenpartjes.