Orzo met mini-romatomaten uit de oven
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzo met mini-romatomaten uit de oven

Orzo met mini-romatomaten uit de oven

met gebakken courgette, gruyère en Italiaanse kruiden

Romatomaten worden ook wel pomodoritomaten genoemd, wat letterlijk 'gouden appels' betekent. De naam doet dus niks onder aan de heerlijke volle smaak!

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Familie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Mini-romatomaten

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

¼ stuk(s)

Citroen

70 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

35 gram

Geraspte gruyère DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2755 kJ
Energie (kcal)658 kcal
Vetten33.5 g
waarvan verzadigd14.4 g
Koolhydraten63.2 g
waarvan suikers14.8 g
Vezels11.4 g
Eiwitten22.4 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Tomaatjes roosteren
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon.
  • Meng in een ovenschaal de mini-romatomaten met de zwarte balsamicoazijn en de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak 15 - 20 minuten in de oven.
  • Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de courgette in kleine blokjes. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit boven een kleine kom.
Orzo koken
2
  • Verhit de roomboter in een pan met deksel op middellaag vuur. Fruit de ui, de helft van de knoflook en ½ tl citroenrasp per persoon 2 minuten.
  • Voeg de orzo en de Italiaanse kruiden toe en bak al roerend 1 minuut.
  • Voeg de bouillon toe en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te snel droogkookt.
Courgette bakken
3
  • Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de courgette en de overige knoflook 3 minuten.
  • Voeg 1 tl citroensap per persoon toe en bak nog 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de courgette en de helft van de gruyère toe aan de orzo en roer goed door.
Serveren
4
  • Verdeel de orzo over de borden en garneer met de mini-romatomaten.
  • Garneer met de overige gruyère en citroenrasp.
  • Serveer het overige citroensap apart zodat iedereen het naar smaak kan toevoegen.