Orzo betekent gerst in het Italiaans, het ziet er namelijk uit als een gerstekorrel, maar het is eigenlijk een gedroogde pastasoort. Deze pasta in vermomming leent zich uitstekend voor risotto, ook wel "orzotto" genoemd. Door de provolone - een half-harde Italiaanse kneedkaas van koemelk - wordt het geheel extra romig. Dit gerecht is lekker vullend, dus neem er - net als de Italianen - de tijd voor.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Sjalot
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Venkel
100 gram
Prei
85 gram
Orzo
(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)
40 gram
Groene pesto
(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)
25 gram
Provolonevlokken
(Bevat Melk (inclusief lactose))
175 ml
Groentebouillon
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in dunne repen. Bewaar het eventuele venkelloof apart. Snijd de prei in dunne ringen.
Verhit de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op laag vuur.
Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut op middellaag vuur. Schenk de bouillon over de orzo en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.
Verhit ondertussen het grootste deel van de pesto in een wok of hapjespan met deksel en bak hierin de venkel en prei 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 1 el water per persoon toe, bestrooi met peper en zout en bak, afgedekt, 8 minuten op middellaag vuur. Schep tussendoor om.
Voeg de helft van de provolone toe aan de orzo en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de orzo en de groenten over de borden en bestrooi met de overige provolone. Garneer met de rest van de pesto en het eventueel achtergehouden venkelloof.