Orzo met pesto Genovese en prei, anijsachtige venkel en provolone
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzo met pesto Genovese en prei, anijsachtige venkel en provolone

Orzo met pesto Genovese en prei, anijsachtige venkel en provolone

Orzo is een gedroogde pastasoort in de vorm van rijst. Daarom heet het ook wel riso. Je kunt het gebruiken in een soep, in een salade of juist gebakken. Dit gerecht is lekker vullend, dus neem als een echte Italiaan de tijd voor deze maaltijd.

Labels:
Chef's Choice
Veggie
Allergenen :
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Venkel

125 gram

Prei

85 gram

Orzo

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)

40 gram

Groene pesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)

25 gram

Provolonevlokken

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3159 kJ
Energie (kcal)755 kcal
Vetten39 g
waarvan verzadigd14.6 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers12.6 g
Vezels11 g
Eiwitten21 g
Zout3.3 g

Instructies

Groenten snijden
1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in dunne repen. Bewaar het eventuele venkelloof apart. Snijd de prei in fijne ringen.

Fruiten
2

Verhit de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op laag vuur.

Orzo bereiden
3

Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut op middellaag vuur. Schenk de bouillon over de orzo en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

Groenten bakken
4

Verhit het grootste deel van de pesto in een wok of hapjespan met deksel en bak hierin de venkel en prei 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 1 el water per persoon toe, bestrooi met peper en zout en bak, afgedekt, 8 minuten op middellaag vuur. Schep tussendoor om.

Op smaak brengen
5

Voeg de helft van de provolone toe aan de orzo en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de orzo over de borden en bestrooi met de overige provolone. Garneer met de rest van de pesto en het eventueel achtergehouden venkelloof.