Orzo met verse oreganopesto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzo met verse oreganopesto

Orzo met verse oreganopesto

Met champignons en rode paprika

Voor de pesto in dit recept gebruik je verse oregano, ook wel wilde marjolein genoemd. Dit kruid heeft een pittige smaak en is een belangrijke smaakmaker in de Italiaanse keuken. Ben je een liefhebber van oregano? Bak dan de blaadjes van een half takje extra per persoon mee met de groenten.

Labels:
Chef's Choice
Veggie
Allergenen :
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

10 gram

Pijnboompitten

(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode paprika

125 gram

Champignons

85 gram

Orzo

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)

1.5 bosje(s)

Verse oregano

25 gram

Parmigiano reggiano

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

1.5 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3314 kJ
Energie (kcal)792 kcal
Vetten45 g
waarvan verzadigd10.1 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers6.2 g
Vezels7 g
Eiwitten25 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Koekenpan
Pan met deksel
Staafmixer

Instructies

Pijnboompitten roosteren
1

Bereid de bouillon. Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Groenten snijden
2

Snipper ondertussen de sjalot en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika in smalle repen en de champignons in plakken.

Orzo koken
3

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel en fruit de sjalot 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de orzo toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de orzo, afgedekt, 8 – 10 minuten. Roer goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen. Voeg eventueel wat extra water toe wanneer de orzo te droog wordt.

Groenten bakken
4

Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de rode paprika en de helft van de knoflook 3 minuten. Voeg de champignons toe, breng op smaak met peper en zout en bak 5 – 6 minuten op middelhoog vuur.

Pesto maken
5

Ris ondertussen de blaadjes van de takjes oregano en snijd fijn. Rasp de parmigiano reggiano grof. Pureer de oregano met de parmigiano reggiano, extra vierge olijfolie, peper, de overige knoflook en 1½ el water per persoon met een staafmixer tot een pesto.

Serveren
6

Voeg de orzo bij de groenten en verhit nog 1 minuut. Verdeel de orzo over de borden. Voeg de oreganopesto toe en garneer met de pijnboompitten.