Orzosalade met witte grillkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzosalade met witte grillkaas

Orzosalade met witte grillkaas

met cherrytomaten, citroen en tijm

Het geheim van perfect gegrilde witte kaas is timing - bak de kaas vlak voor serveren en liever te kort dan te lang.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

100 gram

Witte grillkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

¼ stuk(s)

Citroen

125 gram

Rode cherrytomaten

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3429 kJ
Energie (kcal)820 kcal
Vetten37.7 g
waarvan verzadigd23.7 g
Koolhydraten80.9 g
waarvan suikers26.8 g
Vezels8.9 g
Eiwitten35.8 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

Pan
Ovenschaal
Keukenpapier
Grote saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Kook de orzo 10 - 12 minuten in de pan. Giet daarna af en laat uitstomen (zie Tip).
  • Snijd de ui in halve ringen en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de komkommer in blokjes.

Tip: Eet je de orzo liever lauw? Spoel de orzo na het koken dan af met koud water.

Tomaten roosteren
2
  • Meng in een ovenschaal de ui, knoflook en cherrytomaten met de Siciliaanse kruiden, de olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Rooster de groenten 15 minuten in de oven.
  • Dep de witte grillkaas droog met keukenpapier en snijd in 3 plakken per persoon.
  • Pers de citroen uit en snijd de peterselie fijn.
Grillkaas bakken
3
  • Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag zonder bakvet op middelhoog vuur en bak de grillkaas 2 - 3 minuten per kant (zie Tip). Roer de helft van de honing erdoorheen en breng op smaak met peper.
  • Meng in een grote saladekom de tijm met de extra vierge olijfolie, de overige honing, 2/3 van de peterselie en 1 el citroensap per persoon.

Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Serveer dan de helft van de witte grillkaas en bewaar de rest voor een andere keer.

Serveren
4
  • Voeg de orzo, komkommer en geroosterde groenten toe aan de saladekom en mix goed door.
  • Verdeel de orzosalade over diepe borden. Leg de grillkaas erbovenop.
  • Garneer met de overige peterselie.