topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzosalade met salami

Orzosalade met salami

met frisse citroenroomkaas en mini-romatomaten

Speciaal ingrediënt in je box! Parmigiano Reggiano dankt zijn naam aan de Italiaanse provincies Parma en Reggio Emilia. Een échte D.O.P. kaas dus.

Allergenen :
Tarwe
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

3 plak(ken)

Salami

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Courgette

5 gram

Verse bladselderij

(Bevat Selderij)

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

¼ stuk(s)

Citroen

25 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Mini-romatomaten

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2967 kJ
Energie (kcal)709 kcal
Vetten36.2 g
waarvan verzadigd11.3 g
Koolhydraten70.3 g
waarvan suikers16 g
Vezels8.9 g
Eiwitten22.4 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Bord
Pan
Koekenpan
Keukenpapier
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Kook de orzo 10 - 12 minuten. Giet af in een vergiet en spoel af met koud water.
  • Snijd de salami in reepjes.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de salami in 3 - 4 minuten krokant. Haal de salami uit de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier. Bewaar de pan met het bakvet.
Groenten bakken
2
  • Snipper ondertussen de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in de lengte in kwarten en vervolgens in dunne plakjes. 
  • Verhit dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en courgette toe en bak 4 - 5 minuten.
  • Snijd ondertussen de bladselderij fijn. Voeg in de laatste minuut de bladselderij toe en bak mee.
  • Blus af met de zwarte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.
Toppings maken
3
  • Rasp de Parmigiano Reggiano met een fijne rasp. 
  • Maak in een saladekom de extra vierge olijfolie, honing en wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Snijd het basilicum fijn. Snijd de citroen in 6 partjes.
  • Meng in een kleine kom de roomkaas met het basilicum en het sap van 1 citroenpartje per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Halveer de tomaten. Voeg de tomaten, de gebakken groenten en de orzo toe aan de saladekom en meng met de dressing. Verdeel de pastasalade over diepe borden. 
  • Leg de roomkaas op de pasta en strooi de salami erover.
  • Garneer met de Parmigiano Reggiano en serveer met de overige citroenpartjes.