Cottage pie met gehakt en cheddar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cottage pie met gehakt en cheddar

Cottage pie met gehakt en cheddar

met prei, wortel en verse tijm

Cottage pie is de Engelse naam voor een gerecht dat bestaat uit gehakt bedekt met aardappelpuree.

Labels:
Familie
Allergenen :
Mosterd
Soja
Gerst
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Prei

1 stuk(s)

Laurierblad

½

Tomatenpuree

2 gram

Verse tijm

(Kan bevatten Selderij)

15 ml

Worcestershiresaus

(Bevat Mosterd, Soja, Gerst)

25 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Half-om-halfgehakt met Italiaanse kruiden

(Kan bevatten Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

Zelf toevoegen

1

[Plantaardige] melk

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Bloem

75 ml

Zoutarme runderbouillon

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3405 kJ
Energie (kcal)814 kcal
Vetten39.5 g
waarvan verzadigd20.5 g
Koolhydraten72.2 g
waarvan suikers20.7 g
Vezels18.2 g
Eiwitten35.9 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Aardappelstamper
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel.
  • Kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. 
  • Snijd de wortel in kleine blokjes. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de prei in de lengte in vieren en snijd vervolgens fijn.
Vulling maken
2
  • Verhit de helft van de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de wortel en prei 2 - 3 minuten.
  • Voeg de ui en knoflook toe en bak 2 minuten mee. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak in 3 - 4 minuten los.
  • Bereid ondertussen de bouillon.
  • Ris de tijmblaadjes van de takjes en bewaar een klein gedeelte apart ter garnering.
Aardappelen stampen
3
  • Voeg het laurierblad, de tomatenpuree, de worcestershiresaus, de tijmblaadjes en de bloem toe aan de hapjespan. Meng alles goed door elkaar en voeg vervolgens de bouillon toe.
  • Laat het geheel 8 - 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
  • Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje melk, de overige roomboter en de mosterd toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Haal het laurierblad uit de saus. Schep vervolgens de saus in een ovenschaal.
  • Verdeel de aardappelpuree eroverheen en bestrooi met de geraspte kaas. Bak de ovenschotel 15 - 20 minuten in de oven, of tot de kaas goudbruin is.
  • Verdeel de cottage pie over de borden.
  • Garneer met de apart gehouden tijmblaadjes.