Ovenschotel met volkoren penne, pompoen-tomaatsaus en kip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Ovenschotel met volkoren penne, pompoen-tomaatsaus en kip

met rode paprika en geraspte kaas

Labels:
Caloriebewust

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Rode paprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Volkoren penne

100 gram

Italiaans gemarineerde kipfiletreepjes

150 gram

Pompoenblokjes

200 gram

Passata

¼ zakje(s)

Italiaanse kruiden

15 gram

Geraspte Italiaanse kaas

Zelf toevoegen

¾ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

25 ml

Zoutarme kippenbouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1177 kJ
Energie (kcal)281 kcal
Vetten10.8 g
waarvan verzadigd1.7 g
Koolhydraten17.8 g
waarvan suikers12.7 g
Vezels5.3 g
Eiwitten26.1 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Ovenschaal
Staafmixer

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de volkoren penne. Snipper de ui. Snijd de rode paprika in kleine blokjes. Pers de knoflookteen of snijd fijn.

2

Kook de volkoren penne, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de kipfiletreepjes en de rode paprika 3 - 4 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit opnieuw 1/4 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde hapjespan en bak de knoflook, ui en pompoen 3 - 4 minuten. Blus af met de bouillon en passata. Laat 8-10 minuten inkoken en breng op smaak met peper en zout.

4

Mix het geheel in de pan met een staafmixer tot een gladde saus (zie TIP). Voeg de penne, kipreepjes, paprika en Italiaanse kruiden toe aan de saus, meng goed en giet in een ovenschaal.

Tip: Je kunt de groenten met passata ook eerst overscheppen naar een kom of maatbeker om de saus daarin te mixen. Giet de gepureerde saus vervolgens weer terug in de hapjespan.

5

Bestrooi de ovenschotel met de Italiaanse kaas en bak nog 10 - 15 minuten in de oven.

6

Schep de penne op de borden. Pas op; het kan heet zijn!