Pad thai met kippendij en garnalen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pad thai met kippendij en garnalen

Pad thai met kippendij en garnalen

met zoetzure komkommer en pinda's

Pad thai is een streetfoodgerecht uit Thailand. Met dit recept doe je eer aan dit gerecht met authentieke smaakmakers zoals vissaus, sojasaus en verse koriander.

Allergenen :
Tarwe
Pinda's
Schaaldieren
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Rode peper

⅓ stuk(s)

[Mini-]komkommer

100 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

5 gram

Verse koriander en munt

10 gram

Ongezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

¼ stuk(s)

Limoen

60 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

50 gram

Kippendijreepjes

10 ml

Sojasaus

5 ml

Vissaus

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Suiker

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)761 kcal
Energie (kJ)3184 kJ
Vetten24.9 g
waarvan verzadigd5.9 g
Koolhydraten97.1 g
waarvan suikers15.7 g
Vezels6.4 g
Eiwitten33.9 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Grote kom
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim gezouten water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Snijd de wortel in kleine blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in dunne halve maantjes.

Komkommer bereiden
2

Meng in een grote kom per persoon 1 el wittewijnazijn, 1 tl suiker en een snuf zout. Voeg de komkommer toe en roer goed door. Bewaar apart en schep af en toe om (zie Tip).

Tip: Hou je van extra pit? Voeg dan wat van de rode peper toe aan de komkommer.

Noedels koken
3

Kook de noedels in de pan met deksel, afgedekt, in 2 - 3 minuten gaar. Giet af en spoel af onder koud water, zodat ze niet aan elkaar gaan plakken. Bewaar apart.

Smaakmakers bakken
4

Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, de wortel en de sjalot toe. Roerbak 4 - 5 minuten. Ris ondertussen de blaadjes munt van de takjes en snijd de munt en de koriander fijn. Hak de pinda's grof en snijd de limoen in parten.

Roerbakken
5

Voeg de rode peper (s), garnalen en kip toe aan de wok of hapjespan. Roerbak 2 - 3 minuten en voeg daarna de sojasaus, vissaus en zoete Aziatische saus toe. Roerbak nogmaals 2 - 3 minuten. Voeg de noedels toe en roer goed door, roerbak 1 - 2 minuten en knijp er 1 partje limoen per persoon boven uit.

Tip: Let op, de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart. Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus en vissaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

Serveren
6

Verdeel de noedels over de borden en garneer met de pinda's en verse kruiden. Serveer met de zoetzure komkommer en de overige partjes limoen.