Wist je dat geitenkaas lichter verteerbaar is dan koemelk? Dit komt doordat de vetcellen in de geitenmelk beter verdeeld zijn dan in koemelk. Geitenmelk bevat 2 keer zoveel waardevolle mineralen als koemelk.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
75 gram
Risottorijst
200 gram
Roerbakmix met champignons
(Kan bevatten Selderij)
2.5 gram
Verse dragon en bieslook
25 gram
Verse geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
10 gram
Geraspte pecorino DOP
(Bevat Melk (inclusief lactose))
4 ml
Olijfolie met truffelaroma
300 ml
Zoutarme paddenstoelen- of groentebouillon
½ el
Olijfolie
½ el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de risottorijst toe en bak 1 minuut al roerend. Verlaag het vuur, voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.
Voeg, zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe. Bewaar het laatste beetje bouillon voor stap 4. Laat de risotto ongeveer 20 minuten garen.
Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de champignon-roerbakmix toe en bak 4 - 6 minuten.
Weetje: Wist je dat paddenstoelen een bron zijn van vitamine B2? Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten dat je genoeg van deze vitamine binnenkrijgt.
Voeg de gebakken champignons en het laatste beetje bouillon toe aan de risotto en laat nog 5 - 10 minuten garen. De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Voeg eventueel extra water toe als de rijst te droog wordt.
Snijd ondertussen de dragon en bieslook fijn. Verkruimel de geitenkaas. Meng de helft van de geitenkaas door de risotto. Proef en breng de risotto eventueel op smaak met peper en zout.
Roer de helft van de kruiden door de risotto. Verdeel de risotto over de borden en besprenkel met de olijfolie met truffelaroma. Garneer met de pecorino, de overige geitenkaas en de verse kruiden.