Kipfilethaasjes met sticky sinaasappelsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Kipfilethaasjes met sticky sinaasappelsaus

met broccoli en aardappeltjes met rozemarijn

Labels:
Extra groente
Caloriebewust
Eiwitrijk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelpartjes

100 gram

Kipfilethaasjes

½ stuk(s)

Handsinaasappel

½ stuk(s)

Ui

200 gram

Broccoli

¼ zakje(s)

Gedroogde rozemarijn

40 gram

Pikante uienchutney

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ tl

Bloem

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ tl

Grove mosterd

0.13 stuk(s)

[Zoutarm] kippenbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2775 kJ
Energie (kcal)663 kcal
Vetten27.1 g
waarvan verzadigd10.5 g
Koolhydraten62.5 g
waarvan suikers26.7 g
Vezels13.9 g
Eiwitten36.4 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan

Instructies

1
  • Preheat the oven to 220°C.
  • Heat half of the olive oil in a frying pan over medium-high heat. Fry the potato wedges for 15 minutes, covered.
  • Remove the lid and add the rosemary, then fry for 5 - 8 more minutes. Season with salt and pepper.
  • Boil plenty of water in a pot or saucepan for the broccoli. Cut the head of the broccoli into florets and dice the stem. Blanch the broccoli for 2 - 3 minutes, then drain.
2
  • Cut the onion into eight wedges.
  • Transfer the onion and broccoli to a parchment-lined baking sheet.
  • Drizzle with the rest of the olive oil and season with salt and pepper, then roast in the oven for 12 - 15 minutes.
  • Melt half of the butter in a frying pan over medium-high heat. Fry the chicken for 4 - 6 minutes or until done, then remove from the pan and set aside.
3
  • To the same pan, add the onion chutney, orange juice, honey, mustard and flour, then crumble in the stock cube (see pantry for amounts).
  • Mix well to combine, then bring to a boil.
  • Allow to thicken and reduce for 2 - 3 minutes, then remove from the heat and stir in the rest of the butter.
4
  • Serve the potato wedges, chicken and broccoli on plates.
  • Drizzle the chicken with the orange sauce.
  • Serve with some mayonnaise as preferred.